Umutlar Anılarla Yeşersin Projesi

Umutlar Anılarla Yeşersin Projesi -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen, başarılı insanlarla devlet yurtlarında barınan çocukları buluşturacak proje, Kırşehirde başlatıldı


KIRŞEHİR (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen, başarılı insanlarla devlet yurtlarında barınan çocukları buluşturacak Umutlar Anılarla Yeşersin Projesi, Kırşehirde başlatıldı.
     Vali Özdemir Çakacak, kültür merkezi salonundaki programda yaptığı konuşmada, projenin ilk kez Kırşehirde başlatıldığını bildirdi.
     Çocukların ve gençlerin bu projeden çok faydalanacağına inandığını ifade eden Çakacak, Büyüklerin geçtiği yollar o kadar kolay yollar değil. Çocuklarımızın konuşmacılardan örnek alacakları hususlar olacaktır. Gençlerimiz yarınlarımızdır, geleceğin büyük Türkiyesini bu gençler sayesinde kuracağız. Gençlere güveniyor ve onları çok seviyoruz dedi.
     Bu bozkır öyle insanlar yetiştirmiş ki onu vurgulamadan geçmenin haksızlık olacağını düşünüyorum diyen Çakacak, Geçmişten bugüne geldiğimizde Hacı BektaşVeli, Osmanlı Devletinin manevi mimarı Şeyh Edebali, Aşıkpaşa, Cacabey, aramızdan ayrılan Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaşı hatırlayınca bozkırın ne kadar bereketli olduğunu görüyoruz ifadelerini kullandı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya ise önemli bir projeyi Kırşehirde başlatmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.
     Projeyi çok önemsediklerini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:
     İçimizden çıkan, zor şartlar içerisinde mücadele vererek önemli işleri başaran büyük insanlarımızın çocuklarımızla buluşması ve onlara nasıl başardıklarını anlatması, umutların anılarla yeşermesi bizim için çok önemli. Özellikle çocuklar rol model iyi örnekleri kendilerine rehber ediniyor. Onlar başarmışsa ben de yapabilirim duygu ve düşüncesi hakim olmaya başlıyor. Bu düşünceler aşılandığı zaman daha bir gayretle, aşkla ve şevkle başarmak için gayret sarf ediyor ve kendilerinde güç buluyorlar. Bu gücün ve motivasyonun aşılanması, iyi örneklerle karşılarına çıkılması son derece önemli. Ülke genelinde uygulanacak bu projenin Kırşehirde başlatılması da çok anlamlı.
     Konuşmaların ardından Yiğit Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Yiğit, iş hayatındaki tecrübelerini çocuklarla paylaştı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Umutlar Anılarla Yeşersin Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER