Van için bir şarkı bestele

Van için bir şarkı bestele -Valilik ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Vanın kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımı için Türk Sanat Müziği Beste Yarışması düzenliyor


VAN (A.A) - Valilik ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Vanın kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılması amacıyla Van için bir şarkı bestele sloganıyla Türk Sanat Müziği Beste Yarışması düzenliyor.
     Türkiyenin en büyük gölüne, doğal güzelliklere, zengin tarihi ve kültürel dokuya sahip olan Van, çok sayıda türkü, film, öykü ve romana konu oldu. İnci kefali, ters lalesi ve Van kedisi gibi dünya çapında bilinen endemik canlıların yurdu olarak bilinen kentin dillere destan bir şarkıya sahip olması için valilik ve üniversite Van için bir şarkı bestele sloganıyla Türk Sanat Müziği Beste Yarışması düzenliyor.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, yarışmaya katılacak eserlerin bestelerinin klasik Türk Sanat Müziğinin usul, kalıp ve makamlarına uygun olması, güftelerinin ise Vanın güzelliklerini, tarihi mirasını ve folklorik zenginliğini anlatması gerekiyor.
     Yarışmaya katılacak eserleri Ümitsiz Bir Aşka Düştüm, Ağlar Gezerim Sahili bestelerinin sahibi ve 2010 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü alan Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça başkanlığındaki jüri değerlendirecek. Jüride sanatçılar Erol Sayan, Amir Ateş, Yılmaz Yüksek ve İstanbul Radyosundan emekli lavta sanatçısı Bilge Özen yer alacak.
     Birinci seçilecek bestenin sahibine 7 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin lira, jürinin seçtiği 7 güfte sahibine de bin 500er lira mansiyon ödülü takdim edilecek.
     Eser sahipleri 1 Ekim ve 30 Kasım tarihleri arasında YYÜye başvurabilecek.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Van için bir şarkı bestele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER