VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu

VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu -Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından Eskişehirde düzenlenen kursa, 8 ilden 43 polis katıldı -Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Vural: Bu eğitimlerimi


ESKİŞEHİR (A.A) - Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından Eskişehirde düzenlenen VIP Önemli Kişileri Koruma Kursuna 8 ilden 43 polis katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan polislere sertifikaları verildi.
     Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Yesari Vural, 10 gün süren kurs sonunda, Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, VIP Önemli Kişileri Koruma Kursunun önemine değindi.
     Vural, 14 Aralıkta makam aracıyla trafik kazası geçiren Eskişehir Valisi Kadir Koçdemirin hayatını kaybeden koruma polisi Şenel Çakırı rahmetle andı.
     Bu örnek, bize çok yakın bir örnek. Bu işimizin ne kadar kutsal olduğunu ve her zaman ölümle karşıya karşıya geldiğimizi gösteriyor diyen Vural, kazada yaralanan ve bir süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Vali Koçdemir ile makam şoförü Sedat Erdeme geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Vural, öte yandan eğitimci ve eğitime önem veren birisi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu eğitimlerimiz, gerçekten arkadaşlarımız tarafından pek algılanamıyor. Arkadaşlar, Acaba faydası olur mu, olmaz mı, girsek mi girmesek mi- diye tereddüt içerisinde oluyor. Eğitime girdikten ve eğitimden sonra ciddi şekilde farkındalık kazanıyorlar. Eğitime giriş ile çıkış arasında, arkadaşlarımızın bakışları değişiyor.
     Vural, söz konusu kursun yakın zamanda ikincisinin de düzenleneceğini sözlerine ekledi.
     Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru da, 17-27 Aralık tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kursa, Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa, Bolu, Düzce, Eskişehir, Kütahya ve Ordudan 5i 4. sınıf emniyet müdürü, 1i komiser, 7si başpolis, 30u polis memuru olmak üzere toplam 43 kursiyerin katıldığını bildirdi.
    
     -Amaç, daha etkin koruma-
    
     Türk Dünyası Kültür Başkenti ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti seçilen Eskişehiri, 2013 yılında ziyaret edecek devlet büyüklerine ve yabancı misyon temsilcilerine daha etkin koruma hizmeti verilebilmesini amaçladıklarını vurgulayan Kuru, şunları kaydetti:
     Bu ziyaretlerde polisimize de çok önemli görevler düşecek. Başta koruma hizmetleri olmak üzere. Koruma görevi, çok önemli ve meşakkatli. Kursiyerlere, korumanın temel prensipleri, iletişim, öncü istihbarat çalışması, terörist faaliyetler, suikastlar tarihi, şüpheli maddeler, koruma hukuku, yaya, araçlı koruma ve uygulamaları, silah bilgisi, hareketli araçtan atış, daire atışları, sabit, seri, tekli ve çoklu atışlar konularında eğitim verildi. Zor, meşakkatli bir görevi seçtiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Koruma görevi başında görev şehidi olan Şenel Çakır arkadaşımızı da rahmetle anıyorum.
     Kursiyerler adına konuşan 4. sınıf emniyet müdürü Ali Altunsoy ise 10 günde öğrendikleri bilgilerin meslek hayatları boyunca faydalı olacağına inandığını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından 2si kadın 43 kursiyer polis memuruna sertifika, eğitmenlere de teşekkür belgesi verildi.
     Törene, Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Sayar, diğer merkez yetkilileri, emniyet müdür yardımcıları ve polis memurları katıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER