Vücut Dünyası

Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi -Ankarada yaklaşık 7 aydır ziyaretçilere açık olan sergi 24 Martta sona eriyor


ANKARA (A.A) - Ankarada 7 Eylülden bu yana açık olan ve gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 2 kez süresi uzatılan Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi 24 Martta kapanıyor.
     Dünya genelinde 36 milyon ziyaretçi tarafından görülen ve 7 Eylülde Ankara Kentpark AVMde ziyarete açılan Gunther von Hagensın Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
     İlgi nedeniyle 4 ay sergilenmesi planlanan serginin süresi 2 kez uzatıldı. 24 Martta sona erecek olan sergi, Ankarada farklı etkinliklere de ev sahipliği yaptı.
     Dünyada ilk kez gerçekleştirilen Ulusal Anatomi Haftası nedeniyle Bağışlayın Tıp Yaşasın sloganıyla tıp eğitimindeki kadavra sorununa dikkat çekmek amacıyla etkinlikler gerçekleştirildi.
     Bir hafta süren etkinlik boyunca 20 kişi bedenini bağışladı ve binlerce kişi konu hakkında bilgi sahibi oldu.
     Yaklaşık 7 ay açık kalan serginin Türkiye temsilcisi ve Thepartnersın sahibi Fırat Kasapoğlu, Body Worlds Sergisine gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirtti.
     Nüfusla kıyaslandığında ziyaretçi sayısının İstanbulu geçtiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bunun nedenlerinden biri de Ankaranın merkezi konumda olması ve çevre illerden gösterilen ilgi. Serginin yoğun talep göreceğini ümit ediyorduk ancak sergi süresini uzatacağımızı düşünmemiştik. Serginin 7 ay boyunca ziyaret edilmesi son derece memnuniyet verici bir durum.
     Serginin ana amaçlarından birinin, toplumsal olarak eğitici olmasına dikkat çeken Fırat Kasapoğlu, serginin, dünyanın her yerinde benzer ilgi gördüğünü vurguladı.
     Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi, bugüne kadar 14 farklı ülkede 36 milyon ziyaretçi tarafından görüldü. Çeşitli ülkelerde açılan bu sergilerden elde edilen gelir, yine bilimsel çalışmalarda kullanılıyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER