Web tabanlı interaktif matematik öğretimi projesi

Web tabanlı interaktif matematik öğretimi projesi -Afyonkarahisarda bir ilköğretim okulunun öğretmenlerince internet üzerinden hazırlanan projenin öğrencilerin ders başarılarında olumlu sonuç verdiği belirlendi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda bir ilköğretim okulu öğretmenlerince internet üzerinden hazırlanan web tabanlı interaktif matematik öğretimi projesinin, öğrencilerin ders başarılarında olumlu sonuç verdiği bildirildi.
     Kasımpaşa İlköğretim Okulu matematik öğretmeni Mehmet Gelişgen, düzenlediği basın toplantısında, projenin amacının, teknolojiyi kullanarak uzaktan eğitim sayesinde, öğrencilerin matematik dersi saatini yüzde 25 oranında artırmak ve başarı oranlarını yükseltmek olduğunu kaydetti.
     2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde 8. sınıf öğrencilerine yönelik uygulamaya koydukları projeyi, Afyonkarahisarın yanı sıra Hakkari, Bursa, Nevşehir gibi Türkiyenin farklı illerinden 120 öğrencinin takip ettiğini ve 32 saat ders verildiğini ifade eden Gelişgen, şöyle konuştu:
     Sistemin işleyişinde, öğretmen, dersin konusunu ve hangi gün işleyeceğini web sitesi üzerinden duyuruyor. Öğrenciler de o gün dersi internet ortamında canlı olarak takip edebiliyor. Öğrenciler, takıldıkları, anlayamadıkları konularla ilgili sorular yöneltebiliyor. Proje kapsamında bizim de takip ettiğimiz sanal ortamdaki derslere katılan öğrencilerin matematik ders başarılarında yüzde 14,28 oranında artış tespit edildi.
     Gelişgen, Ankarada Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce 25 Haziranda düzenlenecek Türkiye yenilikçi öğretmenler formunda yarışacak projenin dereceye girmesi halinde Dünya Yenilikçi Öğretmenler Yarışmasına da katılabileceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin / Tarkan Demir
<< Önceki Haber Web tabanlı interaktif matematik öğretimi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER