Yalova çıtırının taklitleri çıktı

Yalova çıtırının taklitleri çıktı -Yalova Ziraat Odası Başkanı Beşli: Sahte Yalova çıtırları, hem gerçeğinin piyasa değerinin düşmesine neden oluyor hem de kalitesine leke düşürüyor


YALOVA (A.A) - Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Yalova çıtırı olarak bilinen salatalığın sahtesinin çıktığını söyledi.
     Beşli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova çıtırının sahtelerinin, Eskişehir ve İzmirde üretildiğini belirterek, Sahte Yalova çıtırları, hem gerçeğinin piyasa değerinin düşmesine neden oluyor hem de kalitesine leke düşürüyor dedi.
     Yalova çıtırının çok farklı bir aroması olduğunu ifade eden Beşli Müşteri, sahtesini bir kere yediğinde Yalova çıtırı olmadığını anlıyor. Bizim salatalığımızın tadı çok güzel, şekli kalem gibi. Yalova çıtırında yamuk bir salatalık bulamazsınız. Aynı fabrikadan çıkmış gibi olur. Sahteleri ise böyle değil şeklinde konuştu.
     Beşli, Yalovada yılda 20 bin ton Yalova çıtırının üretildiğini dile getirerek, Yalova, İstanbulun salatalık ihtiyacının yüzde 25ini karşılıyor. Biz, Çengelköy salatalığı üretiyoruz, bu ürün sadece Yalovada üretiliyor dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalova çıtırının taklitleri çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER