Yardım Bankası ihtiyaç sahiplerinin yüzünün güldürüyor

Yardım Bankası ihtiyaç sahiplerinin yüzünün güldürüyor -Kastamonuda bulunan Gıda Bankası Yoksullara Yardım Derneği, son 3 yılda 653 aileye 164 bin 325 lira değerinde gıda, kıyafet ve öğrencilere burs yardımında bulundu -Dernek


KASTAMONU (A.A) - Özkan Beyer - Esra Karamuk - Kastamonuda bulunan Gıda Bankası Yoksullara Yardım Derneği, son 3 yılda 653 aileye 164 bin 325 lira değerinde gıda, kıyafet ve öğrencilere burs yardımında bulundu.
     2001 yılında kurulan dernek, gönüllü üyelerinin topladığı yardımlarla, ildeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve kıyafet yardımında bulunurken, öğrencilere de her ay 100 lira burs veriyor.
     Dernek, Ramazan ayında da belirlenen 190 ihtiyaç sahibi ailenin de ramazan ve sahur ihtiyacını karşılıyor.
     Dernek Başkanı Yaşar Müldür, AA muhabirine, Allahın rızasını kazanmak için insanlara gönüllü olarak yardım yaptıklarını, yaptıkları yardımda ise çok titiz davrandıklarını anlattı.
     Yardım edilecek kişileri araştırdıklarını belirten Müldür, Ramazan Ayını fırsat bilerek insanlara daha fazla yardımda bulunmayı amaçladıklarını aktardı.
     Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerin et, sebze ve kuru gıdası ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Müldür, şöyle konuştu:
     Yaşlı ve geliri olmayanlar, eşinden ayrılmış olanlara daha fazla yardımcı olamaya çalışıyoruz. Az geliri olup, çocuklarını üniversitede okutanlara gücümüz yettiği kadar burs temin etmeye çalışıyoruz. Şu anda baktığımız 190 aile var.
     Yoksulları belirlerken belirli istihbarat grubumuz var. Yardım alan kişiyi birimdeki arkadaşlarımıza söylüyoruz. Arkadaşlarımız yardım alan kişilerin evini, çevresini akrabasını hepsini araştırıyor. Muhtaç ise gerekli yardımı yapıyoruz. Yok değilse seninkiler sana yetiyor deyip, ihtiyacı olanlara veriyoruz.
    
     -Mültecilere de yardım yapıyorlar-
    
     Orhan Tanış da dernekte 5 kişinin gönüllü olarak çalıştığına dikkati çekerek, yardımların yanı sıra 9 ay boyunca öğrencilere ayda 100 lira burs verdiklerini, imkanları olması durumunda daha fazla yardım edebileceklerini söyledi.
     Tanış, 3 yılda 653 aileye, 164 bin 325 lira değerinde gıda, kıyafet ve öğrencilere burs yardımında bulunduklarına işaret etti.
     Dernekten yardım alan 4 çocuk annesi Nezahat Şahinoğlu ise 8 yıldır dernekten yardım aldığını belirterek, Eşimden ayrıldıktan sonra geçinemedim. Gıda Bankasından gıda ve kıyafet yardımı alıyoruz diye konuştu.
     Yardım alanlar arasında bulunan İran uyruklu Mitra Manouralıabadı de, 1,5 yıldan beri Kastamonuda yaşadığını, mülteci olduğundan dolayı çalışamadığını söyledi.
     Yardıma muhtaç durumda olduklarını aktaran Manouralıabadı, Ayda bir kereye mahsus olamak üzere bizlere yardım yapılıyor. Her türlü kılık kıyafet, gıda yardımını yapıyorlar. Geçen sene evimiz yandı. Ev eşyası aldılar. Bu durumu atlatmamız için yardımcı oldular. Sadece bize değil, bütün mültecilere yardımcı oluyorlar diye konuştu.
     Kastamonuya Irak, İran ve Afganistan başta olmak üzere birçok yerden mültecilerin geldiğini belirten Manouralıabadı, çoğu mültecinin Gıda Bankasından yardım aldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş/Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Yardım Bankası ihtiyaç sahiplerinin yüzünün güldürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER