Yaşam Bahçelerinin anahtarları hak sahiplerine

Yaşam Bahçelerinin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Belediyesi tarafından Akkent Mahallesinde emeklilere yönelik yaptırılan Yaşam Bahçelerinin anahtarları, hak sahiplerine törenle teslim edildi.
     Belediye Başkanı Mustafa İça, törende, Porsuk Çayı kenarında belediyenin içme suyu tesisleri yanında emekliler için 39 hobi bahçesi inşa ettiklerini hatırlattı.
     Hobi bahçelerinin benzerlerini, emeklilerin kolay ulaşabilmesi amacıyla Akkent Mahallesine yaptırdıklarını belirten İça, şöyle konuştu:
     Burada 88 Yaşam Bahçesi bulunuyor. Yaşam Bahçeleri, 110 metrekarelik oda, birer depo, tuvalet ve lavabodan oluşuyor. Çocuk bahçesi ve otoparkıyla güzel bir mekan oldu. Aylık kira bedeli de 30ar lira olup, elektrik, su giderleri hak sahiplerine kendilerine aittir. Sulama suyu, herkesin bahçesinden geçmektedir. 88 Yaşam Bahçesinden 4ü, Belediye Meclisimizin kararı doğrultusunda şehit aileleri ve gaziler için ayrıldı. Geri kalan 84ü ise emeklilerimiz içindir. Hobi Evleri ile Yaşam Bahçelerinde, özellikle emekli vatandaşlarımızın boş vakitlerini değerlendirmesinin yanı sıra insanın çabası karşılığında bir şeyler üretmesini ve böylece az da olsa yaşadığımız bu tüketici toplumda üretimin önemi ve keyfini bilmesi amacıyla hayata geçirmek istedik. Kentimiz için hayırlı olmasını diliyor, müteahhidimiz başta olmak üzere emeği geçenlere, ekibime teşekkür ediyorum.
     Anahtarların, hak sahiplerine teslim edilmesi ve evlerden bazılarının gezilmesiyle sona eren törene, AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkaya, Belediye Meclisinin bazı üyeleri, belediye daire müdürleri katıldı.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Yaşam Bahçelerinin anahtarları hak sahiplerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER