Yeni Türk Ticaret Kanunu Rehberi hazırlandı

Yeni Türk Ticaret Kanunu Rehberi hazırlandı -AÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Neval Okan, Uzman Ezgi Başak Demirayakın katkıları ve ESO Başkan Adayı Nebi Hatipoğlunun destekleriyle Yeni Türk Ticaret Kanunu Rehberi


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Neval Okan, Uzman Ezgi Başak Demirayakın katkıları ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkan Adayı Nebi Hatipoğlunun destekleriyle Yeni Türk Ticaret Kanunu Rehberi adlı kitap hazırlandı.
     Hatipoğlu, düzenlediği basın toplantısında, daha önce Eskişehirde Yeni Türk Ticaret Kanununu anlatabilmek için çeşitli çalışmalar yapıldığını ama çalışmaların çok da yeterli olmadığını gördüklerini kaydetti.
     Benzer olarak hazırlanan kılavuzlarda fazla bilgi kirliliğinin olduğunu ve copy-paste şekilde hazırlandığını savunan Hatipoğlu, Bu kılavuzlarda sanayicimizin ihtiyacı olan konulara istediğimiz kadar bir bölümün olmadığını fark ettik ve bunun sonucunda böyle bir kitap hazırladık. Önemli ve sanayicimizi etkileyecek değişiklikleri kitabın içine koyup bütün sanayicilerimizi gönderdik dedi.
     Hatipoğlu, Yeni Türk Ticaret Kanununu anlatması için Prof. Dr. Şükrü Kızılotu Eskişehire davet ettiklerini belirterek 11 Ekimde bununla ilgili bir konferans düzenleyerek Eskişehirlilerin Yeni Türk Ticaret Kanunuyla ilgili bilgi sahibi olmasını sağlayacaklarını söyledi.
     Yeni Türk Ticaret Kanununun tanıtılmasına önem verdiklerini anlatan Hatipoğlu, şöyle devam etti:
     Çünkü yeni değişiklerin sanayicimize ciddi şekilde etkilediğini düşünüyoruz. Özellikle kıymetli evrak ve taşımacılık sektörü konusunda ciddi değişiklikler var. Bunlara ayak uydurmamız için anlamamız ve özümsememiz gerekiyor. Sanayicimizin Yeni Türk Ticaret Kanununu özümsemesi için hem bu kitabın hem de konferansın çok faydalı olacağını düşünüyorum. Şu ana kadar kitaptan 1000 adet basıp sanayicimize dağıttık ama farklı kesimlerden ciddi ilgi gördüğü için belki bir basım daha yapacağız. Bunun yanında kitabı bir internet portalında yayınlamayı düşünüyoruz. Ayrıca bununla ilgili ihtiyacı olan arkadaşların bize ulaşması durumunda kendilerine CD şeklinde verebiliriz.
     Hatipoğlu, ESO başkanlık seçimleriyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yeni Türk Ticaret Kanunu Rehberi hazırlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER