Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama

Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansı -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Bugün 363 odanın 130 tanesi, bütün uluslararası akreditasyon tarafından Avrupadaki minimum herhangi bir odanın üyesine vermiş olduğu hizmet kalitesin


BOLU (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bugün 363 odanın 130 tanesi bütün uluslararası akreditasyon tarafından Avrupadaki minimum herhangi bir odanın üyesine vermiş olduğu hizmet kalitesine gelmiş dedi.
     TOBB tarafından Bolu Gazelle Resort Otelde düzenlenen Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansında konuşan Hisarcıklıoğlu, kendilerinin ilk defa 2002de arama konferansı yaptıklarını belirterek, arama konferanslarının en büyük katkısının, fark etmeden yol haritasının çizildiğini, kendilerinin de 2002 yılındaki konferansta yol haritası oluşturduklarını kaydetti.
     Hisarcıklıoğlu, daha sonra karar konferansı yaptıklarını, bunun ardından belirli sonuçların ortaya çıktığını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Bize vizyon ve misyon çıktı. 2002 yılında TOBB ve paydaşlarımızın bize çizdiği misyon şu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin kurulması. Türkiyenin ilk ekonomi alanındaki düşünce kurulu oradan çıkmış. Orada 2 gün tartışmalar yaptık, sonra karar almayı yaptık. Odaların hizmet kapasitesinin artırılması denmiş. Bugün 363 odanın 130 tanesi bütün uluslararası akreditasyon tarafından Avrupadaki minimum herhangi bir odanın üyesine vermiş olduğu hizmet kalitesine gelmiş. O güne kadar odalar birliği temsil kabiliyeti elde edememiş. Bugün oradaki yol haritasıyla beraber Atlantikten Pasifike kadar bütün iş organizasyonlarında baştan seçilerek gelirken, şimdi artık sizin bizim yönetimimizde yer almanız lazım diye davet edilerek, gelin noktasına gelmiş.
    
     -Konferansta ortaya çıkan fikirler-
    
     Hisarcıklıoğlu, girişim sermayesinin, İzmirdeki Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, Kadın ve Genç Girişimcilik Konferansında ortaya çıktığını belirterek, daha birçok önemli konunun burada ortaya çıktığını anlattı.
     TOBBdan insanların meslek edinmesi konusunda kendilerinden etkin rol almalarının istendiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda da Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezlerinin (UMEM) kurulduğunu kaydetti.
     Mesleği olmayan kişinin meslek edinmesi kapsamında, sektörel elemana ihtiyaç duyulması halinde, o iş koluna eleman eğittiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, hükümet ve özel sektörün işbirliği içinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Hisarcıklıoğlu, 3 ay boyunca Milli Eğitim Bakanlığının meslek okullarında eğitim verdiğini vurgulayarak, Bu süre boyunca günlük 20 lira cep harçlığı. Eğitimin ardından 3 ay da tezgahta eğiteceksin deniliyor. 3 ay da işletmemde çalıştırıyorum. Bana maliyeti yok. Günlük 25 lira cep harçlığı bir de sigorta. Toplam 6 ayın sonunda sertifika alabileceğine dair görüş bildirilmesinin ardından işe başlatılıyor. Bu kişiyi çalışan olarak aldığınızda, 4,5 yıla kadar istihdam üzerindeki vergi yükü yüzde 18 indiriyor. Bu herkesin kazandığı bir proje şeklinde konuştu.
     Hisarcıklıoğlu, konferanslardan çıkan fikirleri herkesin benimseyerek yol haritasının ortaya çıktığını ifade ederek, Gelecekte ne olmak istiyorsanız, gelecekte misyon olarak ne yapmanız gerektiği araştırılıyor. Fakat üzüldüğüm bir konu var, medya patronlarının da burada olmasını isterdik dedi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız - Mehmet Özcan - Enes Duran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER