Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması Toplantısı

Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması Toplantısı -Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya: -Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, yerel basının habere ulaşmasını teminen Anadoluya Haberler Bülteni hazı


MUĞLA (A.A) - Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, yerel basının habere ulaşmasını teminen Anadoluya Haberler Bülteni hazırlamakta ve günlük olarak internet sayfasında yayınlamaktadır dedi.
     Karakaya, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Marmaristeki bir otelde düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, genel müdürlüklerinin faaliyet alanına giren konularda yaşanan hızlı değişimlere uyum sağlanabilmesi için son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini söyledi.
     Bu kapsamda devlet enformasyonu, kamu diplomasisi, uluslararası medya forum ve platformları gibi birçok alanda projeler yürüttüklerini anlatan Karakaya, çalışma alanlarında yerel ve bölgesel medyanın çok özel ve önemli yer tuttuğunu kaydetti.
     Karakaya, 92nci yılını geride bırakmakta olan genel müdürlüklerinin her zaman yerel medyayla iç içe olduğuna işaret ederek, toplumun beklentilerini, özlemlerini, eğilimlerini yansıtmada yerel medyanın yerinin tartışılmaz olduğunu, bu nedenle yerel medyanın güncel gelişmelere ayak uydurması ve işlevlerini daha iyi yerine getirebilmesi için pek çok çalışma yürüttüklerini dile getirdi.
     Yerel medyanın en belirgin sorunlarının nitelikli eleman ve teknik altyapı yetersizlikleri olduğuna dikkati çeken Karakaya, şöyle konuştu:
     Genel müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar, bu ve benzer sorunların giderilmesi amacına yöneliktir. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, yerel basının habere ulaşmasını teminen Anadoluya Haberler Bülteni hazırlamakta ve günlük olarak internet sayfasında yayınlamaktadır. Bülten, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansının haberlerinden derlenip ücretsiz olarak yerel basının istifadesine sunuluyor. Yerel basının desteklenmesi, güçlendirilmesi ve etkinliğinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla aylık olarak Anadolunun Sesi Gazetesi çıkarılmaktadır. Yerel gazetelerden derlenen haberler hem ülke geneline ulaştırılmakta hem de karar vericilerin bilgisine sunulmaktadır.
     Murat Karakaya, basın kartı yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle ilkokul mezunlarına basın kartı verilmesinin sağlandığını, böylece yerel basında çok önemli bir mağduriyetin giderildiğini dile getirdi.
     Açılış konuşmalarının ardından Görsel ve İşitsel Medyada Dijital Çözümler konulu panel yapıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç - Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER