Yetimlere Dünyanızda Yer Açın

Yetimlere Dünyanızda Yer Açın


BURSA (A.A) - İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi tarafından Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Bursada yetimlere yardım için program düzenlendi.
     Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKKM) düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
     Programda, dünyanın değişik ülkelerinde, savaş ve afetler nedeniyle yetim kalanlar hakkında hazırlanan görüntüler izlettirildi.
     Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay yaptığı konuşmada, yetimleri hatırlatmak için güzel bir program yapıldığını söyledi. Peygamberimizin de yetim olduğunu hatırlatan Ay, Peygamberimiz daha babası dünyaya gelemeden, annesini 6 yaşlarında kaybetti. Onun yolunda olanların yetimlere sahip çıkması geliyor dedi.
     Yetimlere sahip çıkanların Allah katındaki sevabının büyük olduğunu dile getiren Ay, Bir kaç gün önce Pakistandaydım. Orada her şehirde sayıların yüzlere varan İngilizlerin açtığı okullar hala duruyor. Zannetmeyin sömürge olarak işgal ettikleri bu ülkeden çekip gitmişler. Hayır, hala okulları orada duruyor. Hiç değilse kız erkek çocukları birlikte havuza götürerek, dinlerinden soğutuyorlar. Kiliseye onları götürmeye gerek yok. Geçen yıl olan depremde, daha sonra olan sellerde ailelerini kaybeden yaklaşık 2 bin yetime İHH sahip çıkıyor. Ancak sizden daha çok çalışan bu misyoner ve Hristiyan yardım kuruluşları da hiç boş durmuyor diye konuştu.
     Program kapsamında AKKMde açılan stantlarda, yetimlere katkı olması için değişik ürün satışı da yapıldı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yetimlere Dünyanızda Yer Açın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER