Yol Ayrımında İslam Dünyası: Sorunlar ve

Yol Ayrımında İslam Dünyası: Sorunlar ve Fırsatlar -ASÜ Rektörü Prof. Dr. Acar: -Bugün bir yol ayrımında olan İslam dünyasının geleceğine yön vermek istiyorsak önce bu süreci doğru okumak, anlamak durumundayız


AKSARAY (A.A) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bugün bir yol ayrımında olan İslam dünyasının geleceğine yön vermek için önce bu süreci doğru okumak, anlamak gerektiğini söyledi.
     Acar, ASÜ Somuncubaba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen Yol Ayrımında İslam Dünyası: Sorunlar ve Fırsatlar konulu konferansta, Türkiyenin ve dünyanın ciddi bir değişim ve dönüşüm sürecinde olduğunu ifade etti.
     Bunun tarihte yüzyılda bir yaşanabilecek önemli bir kırılma süreci olduğunu vurgulayan Acar, Gerek Türkiyede yaşadıklarınızı gerekse dünyada yaşananları bir kenara not edin. Çünkü bundan otuz yıl sonra çocuklarınıza bugünleri anlatırken ben o günlerin şahidiyim diyeceksiniz. Bugün bir yol ayrımında olan İslam dünyasının geleceğine yön vermek istiyorsak önce bu süreci doğru okumak, anlamak durumundayız diye konuştu.
     Konferansın ardından Acar, öğrencilerin sorularını cevapladı.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Yol Ayrımında İslam Dünyası: Sorunlar ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER