Yüz Gülen Yüzle gezi fırsatı

Yüz Gülen Yüzle gezi fırsatı -Şanlıurfada başarılı 100 genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yürütülen proje kapsamında uçakla Ankaraya gitti -Davul zurna eşliğinde uğurlanan gençler, Ankara ve Konyada bir hafta gezm


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada başarılı 100 genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yürütülen Yüz Gülen Yüz projesi kapsamında Ankara ve Konyada bir hafta gezme imkanı bulacak.
     Şanlıurfa Gençlik Merkezine devam eden, derslerinde başarılı ancak ekonomik durumu iyi olmayan gençler, proje kapsamında oluşturulan komisyonun yaptığı değerlendirmeyle belirlendi. Projeden yararlanmaya hak kazanan 100 genç, şehir merkezinde davul zurna eşliğinde düzenlenen törenle Şanlıurfa GAP Havaalanına uğurlandı.
     Gençler uçakla Ankaraya, oradan da hızlı trenle Konyaya geçecek.
    
     -Doğu batı kardeşliği pekişecek-
    
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, uğurlanma töreninde yaptığı açıklamada, uçağa daha önce hiç binmeyen başarılı gençlerin önce hava yoluyla Ankaraya götürülüp gezdirileceğini söyledi.
     Yıldız, başkenti gezecek öğrencilerin daha sonra hızlı trenle geçeceği Konyayı ziyaret edeceğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:
     Bu proje birçok açıdan çok önemli. Bugüne kadar hava alanını dahi görmemiş öğrencilerimizi uçakla, trene binmemiş öğrencilerimizi demir yolu ulaşımıyla tanıştıracağız. Başka şehirlerin kültürleriyle tanışma imkanı bulmalarını sağlayacağız. Projeyle doğu batı kardeşliği daha da artacaktır.
     Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alp de bakanlığın gençlere çok önem verdiğini ifade ederek, projeden sadece doğu ve güneydoğu illerindeki öğrencilerin faydalandığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Yüz Gülen Yüzle gezi fırsatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER