1inci Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı

1inci Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kendi sınırları içerisine kapanan ülkelerin, üretim güçsüzlüğünün beraberinde getirdiği kültürel ve ekonomik dar boğazlardan kurtulabilmesinin mümkün olmayacağını belirtti.
     Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde, İskenderun OSB Müdürlüğünde düzenlenen 1inci Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayıında yaptığı konuşmada, değişimin her yüzyılda var olduğunu ancak son 30 yılda daha hızlı bir şekilde yaşandığını ifade etti.
     Tüm dünyada sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda yaşanılan değişimlerin, özel sektörü de zorladığını belirten Lekesiz, 2012 yılı sonu itibarıyla dünyanın üretiminin yaklaşık 70 trilyon dolar olduğunu, Türkiyenin dünyadaki toplam üretim içindeki payının ise 775 milyar dolar olduğunu kaydetti.
     Lekesiz, dünyadaki yarıştan kopmamak için Türkiyenin de koşturduğunu ifade ederek "İlimizin 2000 yılında GSYİH 2 milyar 650 milyon lira. Bugün resmi rakamlar açıklanmamakla beraber bu rakamın 26 milyar civarında olduğunu görüyoruz. İlimiz 2012 yılı sonunda ihracatta Türkiyede 9. sıradaydı. 2012 yılının ilk üç ayını yüzde 27.2-lik bir büyüme ile kapattı. Şubat ve Mart ihracatında da Türkiyede geçen yıla göre ihracatını en fazla artıran il oldu. İyi gidiyoruz, daha iyi gitmemiz lazım, hepimiz bunun çabası içerisindeyiz. Kendi sınırları içerisine kapanan ülkelerin, üretim güçsüzlüğünün beraberinde getirdiği kültürel ve ekonomik dar boğazlardan kurtulabilmesi mümkün olamaz" diye konuştu.
     İskenderun OSB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tosyalı da rekabet gücünün sürekli değiştiği günümüzde bilgiye ulaşmanın öneminin arttığını belirterek "Bilginin sürekli gelişimini takip etmek, sürekli yeni bilgiye ulaşmak, bilgiyi yönetmek ve güncellemesini sağlamak vurgulandığında başarılı olmanın tek yolu da, bilginin yuvası olan üniversitelerle işbirliği yapmaktır" dedi.
     Sanayi Teşvikleri konulu sunumlarını gerçekleştirildiği toplantıya, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, akademisyenler, iş dünyasının temsilcileri, firmaların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Halit Demir / Emin Sansar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 1inci Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER