1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan: -"Emekçilerin yoksulluğa, işsizliğe, kötü yaşam koşullarına, anti demokratik uygulamalara başkaldıran haykırışlarının günü 1 Mayıslar bazen kana bulandı, acıla


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Emekçilerin yoksulluğa, işsizliğe, kötü yaşam koşullarına, anti demokratik uygulamalara başkaldıran haykırışlarının günü 1 Mayıslar bazen kana bulandı, acılarla, gözyaşlarıyla hatırlandı" ifadesini kullandı.
     Gökhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1880li yıllarda Amerika ve Kanadada işverenlerin giderek büyüyen güçlerine karşılık, işçilerin, kol gücüyle çalışan emekçilerin durumlarının giderek kötüleştiğini, bu kötü gidişata boyun eğmeyen, bunu kader olarak kabullenmeyen işçilerin, üretimden gelen güçlerini ve mücadelelerindeki kararlılıklarını göstermek için seslerini yükselttiğini bildirdi.
     1 Mayıs 1886nın seslerin yükselip, üretimden gelen gücün ne denli önemli olduğunun tüm dünyaya gösterildiği gün olduğuna işaret eden Gökhan, şunları kaydetti:
     "Tarih işçi sınıfının böylesine örgütlü ve kararlı tepkisine ilk kez tanık oldu. Emekçilerin yoksulluğa, işsizliğe, kötü yaşam koşullarına, anti demokratik uygulamalara başkaldıran haykırışlarının günü 1 Mayıslar bazen kana bulandı, acılarla, gözyaşlarıyla hatırlandı. 1 Mayısı, gerçek bir bayram havasında, şiddetin karanlık gölgesinin düşmediği, adalet, eşitlik, daha çok demokrasi ve özgürlüklerin doyasıya yaşandığı, yoksulluğun, savaşların olmadığı bir dünya özlemiyle kutlarım."
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER