1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı -ADD Aydın Şubesi Başkanı Günver Güneş: -Kabotaj, bağımsızlık bayrağını denizlere taşımaktır


AYDIN (A.A) - Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şubesi Başkanı Günver Güneş, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutlayarak, Kabotaj, bağımsızlık bayrağını denizlere taşımaktır dedi.
     Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanununun, Kurtuluş Savaşı zaferinin denizlere taşınması anlamına geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu yasa ile akarsularda, göllerde, Marmara Denizi ile boğazlarda bütün karasularında ve karasuları içinde kalan körfez, liman, koy ve benzeri yerlerde makine, yelken ve kürekle hareket eden araçları bulundurma, bunlarla mal ve yolcu taşıma hakkı Türk yurttaşlarına verilmiştir. Dalgıçlık, kılavuzluk, kaptanlık, çarkçılık, tayfalık ve benzeri mesleklerin Türk yurttaşları tarafından yerine getirileceği belirtilmiştir. Yabancı gemilerin yalnız Türk limanlarıyla yabancı ülkelerin limanları arasında insan ve yük taşıyabileceği kabul edilmiştir. Yabancı devletlerin deniz ticaretindeki hakimiyeti bu yasanın yürürlüğe girmesiyle son bulmuştur. Kabotaj, bağımsızlık bayrağını denizlere taşımaktır.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER