1. Balkan Özel Gereksinimli Çocuk Spor

1. Balkan Özel Gereksinimli Çocuk Spor Oyunları -Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistandan ekipler, iki gün boyunca dans, yüzme, basketbol, atletizm ve bocce dallarında performans sergileyecek (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistandan ekiplerin dans, yüzme, basketbol, atletizm ve bocce dallarında performans sergileyeceği 1. Balkan Özel Gereksinimli Çocuk Spor Oyunları başladı.
     Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi ile Trakya Üniversitesi (TÜ) işbirliğinde üniversitenin 75. Yıl Spor Salonunda düzenlenen etkinliğin açılışında, saygı duruşunda bulunulmasının ardından bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.
     Açılışta konuşan Vali Hasan Duruer, devlet olarak özel gereksinimli çocuklara sahip çıkılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     1. Balkan Özel Gereksinimli Çocuk Spor Oyunlarının ardından tüm Balkan ülkelerinin katılımıyla bir etkinliğin düzenlenebileceğini belirten Duruer, "Çocuklarımıza spor yapma imkanı sağlıyoruz. Bundan bir süre önce engelli çocuklarımız maalesef evden çıkamıyordu. Şu an spor yapar hale geldiler. Bu, bizim için çok önemli. İnşallah bundan sonra çok daha güzel faaliyetlerde çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.
    
     -"TÜde Özel Gereksinimli Çocuk Enstitüsü açılacak"-
    
     TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de üniversitenin, özel gereksinimli çocuklar ve vatandaşlar için bilimsel çalışmalarını yoğunlaştırdığını söyledi.
     Özel gereksinimli insanlar için üniversitenin geniş bir birikime sahip olduğunu aktaran Yörük, "İnşallah, bu birikimi gelecek yıllarda bir enstitüyle taçlandırmak istiyoruz. Bu konuda verdiğimiz yüksek lisans ve doktora tezlerimizle önümüzdeki yıllarda enstitümüzü kurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
     Etkinliğin açılışına, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, engelli vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistandan ekipler, etkinlik kapsamında iki gün boyunca dans, yüzme, basketbol, atletizm ve bocce dallarında performans sergileyecek.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 1. Balkan Özel Gereksinimli Çocuk Spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER