Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Adıyaman Valisi Demirtaş, mesaj yayımladı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Demirtaş, mesajında, engelli olmanın insanlığın ortak sorunu olduğunu, bu nedenle hem Türkiye hem de Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde 10-16 Mayısın Engelliler Haftası ilan edildiğini belirtti.
     Doğuştan, kaza ya da uzun süren bir hastalık sonucu bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerini kaybeden insanları ile birlikte yaşadıklarını ifade eden demirtaş, şunları kaydetti:
     "Onlar da bizlerin bir parçasıdırlar, onların sorunları hepimizin sorunudur. Bugün sağlıkta, eğitimde, istihdamda, sosyal yaşama tam katılım gibi temel konularda engelli vatandaşlarımız için de fırsat eşitlikleri yaratmamız gerekmektedir. İçinde bulunulan bu duruma duygusal bakmaktan ziyade engelli insanımız için yapabileceklerimiz ile onların mutlu olmalarını sağlamalıyız.
     Unutulmamalıdır ki engelli olmak kaderse, engelleri yıkmak da azimdir. Bu hafta münasebetiyle toplumun her kesimindeki bireylerin engelli vatandaşlarımıza destek olmalarını bekliyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyor, kendilerine mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum."
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER