1. Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali

1. Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali


BALIKESİR (A.A) - Edremit Ticaret Odasının (ETO) ev sahipliğinde, İstanbul Havacılık Kulübü tarafından 14-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 1. Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivalindeki gösterileri 10 bin kişi izledi.
     Festivalin ilk bölümü Balıkesir Kocaseyit Havalimanında gerçekleştirildi. Havaalanında ilk kez uçuş deneyimi yaşatmak için 300 kişi uçuş yaptı. 75 uçağın katılım gösterdiği festivalin ikinci bölümü ise Akçay sahilinde düzenlendi. Saat 16.00da başlayan gösterilerde kol uçuşları, alçak irtifa geçişleri, hız geçişleri ve duman geçişleri uçaklar tarafından icra edildi.
     AFA uçuş okulunun gerçekleştirdiği ikili uçak gösterisi ve Ali İsmet Öztürkün Mor Menekşe isimli akrobasi uçağı ile yaptığı gösteriler nefes kesti. Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği havacılık gösterilerinde son olarak Mor Menekşe isimli uçağı ile Ali İsmet Öztürk bir iskele üzerine yerleştirilen 4 metrelik iki çubuk arasındaki ipi uçağı ile usta bir manevra ile koparttı ve büyük alkış topladı.
     Gösterileri Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Festival kapsamında ayrıca vatandaşlar simülatör ortamında uçuş yapma ve uçuş okulları ile tanışma fırsatı buldular.
    
     Muhabir: Emrah Elmas
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 1. Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER