1. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması sonuçlandı

1. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması sonuçlandı


İZMİR (A.A) - Bergama Belediyesinin, belediye haberleri yapan gazetecileri teşvik etmek, gazetecilerin mesleki gelişmelerini sağlamak, her yıl başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek ve bunları gelecek kuşaklara birer örnek olarak sunabilmek amacıyla düzenlediği 1. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması, sonuçlandı.
     Bergama Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyelerle ilgili toplam 38 eserin değerlendirildiği yarışmada gazetecilerin haber, inceleme-araştırma, röportaj, karikatür ve fotoğraf dallarında yarıştığı belirtildi.
     Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selda İçin Akçalı, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Burak Doğu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İlker Çoban, Gazeteci- Yazar Vecdi Altay ve İzmir Karikatürcüler Derneği Temsilcisi Sadık Paladan oluşan jüri yarışmaya gönderilen eserleri değerlendirdi.
     Değerlendirme sonucunda, Fotoğraf dalında Habertürk Egeli Gazetesinden Mehmet İnmez, Karikatür dalında Maydanoz Dergisinden Mustafa Yıldız, Röportaj dalında Ege Telgraf Gazetesinden Ahmet Buğra Tokmakoğlu, Araştırma- İnceleme dalında Egeli Sabah Gazetesinden Ceyhan Torlak, Haber dalında Yenigün Gazetesinden Murat Ervin ödüle değer görüldü.
     Jüri, Ahmet Ünal Eroğlu ödülünü Kuzey Ege Gazetesinden İbrahim Baytaka, Bergama Belediyesi Özel Ödülünü Yeni Asır Gazetesinden Erdal Çarboğaya ve Jüri Özel Ödülünü ise Egeli Sabah Gazetesinden Hakkı Ülküye verilmesini kararlaştırdı.
     Yarışma ödülleri ve plaketler, Şakir Süteri anma günü olan 27 Ağustos 2012 tarihinde hak sahiplerine sunulacak.
     Başkan Gönenç, önemli bir yazar, duayen bir gazeteci Şakir Süterin anısına memleketi Bergamada bir gazetecilik yarışması düzenlediklerini ifade ederek, yarışmaya olan ilgiden memnun olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 1. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması sonuçlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER