1. Ulusal Paramedik Kongresi başladı

1. Ulusal Paramedik Kongresi başladı -Kongreye 350 sağlık personeli katılıyor


ANTALYA (A.A) - Bu yıl ilk kez düzenlenen Ulusal Paramedik Kongresi başladı.
     Akdeniz Üniversitesi ve Paramedik Derneği işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Ulusal Paramedik Kongresi, Kemer ilçesindeki bir otelde başladı.
     Paramedik Derneği Başkanı Umut Uğurel, yaptığı açıklamada, kongrenin Türkiyede ilk defa düzenlendiğini belirtti.
     Paramediklerin hastane öncesi ambulanslarda görev yaptığını ifade eden Uğurel, paramedik mesleğini geliştirmek için faaliyetler yaptıklarını kaydetti.
     Kongrede paramedik alanında hem mesleki hem de tıbbi alanlarda tüm konuların gündeme getirildiğine işaret eden Uğurel, Bir fikir fırtınası yapıyoruz. Bilgi alışverişi içerisinde hem öğrenmiş oluyoruz hem yeni meslektaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Sağlık Bakanlığının paramedik politikaları neler, paramedikler Türkiyede ne boyutta, ne sorunlar yaşıyor. Sağlık personeline yönelik şiddette nasıl korunabiliriz, ne gibi işlemler yapmamız gerekiyor hakkında bilgilendirme yapıyoruz dedi.
     Uğurel, kongrede ayrıca komuta kontrol merkezlerinde iletişim yöntemleri, operasyon bölgelerinde hasta nakilleri, deprem bölgelerindeki yaralanmalar ve ezilmelere karşı neler yapılabileceği konularında bilgi verileceğini bildirdi.
     Uğurel, 42 konuşmacının yer aldığı kongreye 81 ilden hekim, paramedik, sağlık memuru ve ambulanslarda görev yapanlar olmak üzere 350 sağlık personelinin katıldığını kaydetti.
     Kongre yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 1. Ulusal Paramedik Kongresi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER