1. Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyumu

1. Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyumu -Akdeniz ve Hacettepe Üniversiteleri işbirliğince düzenlenen sempozyum Antalyada gerçekleştirildi


ANTALYA (A.A) - Akdeniz ve Hacettepe Üniversiteleri işbirliğinde 1. Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyumu düzenlendi.
     Porto Bello Hotelde gerçekleştirilen sempozyumda halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, hamamböceği, evsineği, kene ve yakarca gibi vektör (hastalık etkeni taşıyıcı) canlıların mücadelelerine yönelik araştırmaların yanı sıra kullanılan ürünlerin çevre ve insan sağlığı açısından değerlendirmeleri yapıldı. Sempozyumda ayrıca yerel yönetimlerin ve özel kuruluşların uygulamalar sırasında karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri de sunuldu.
     Sempozyumun başkanlığını yapan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çetin, vektör mücadelesiyle ilgili sorunların farklı kurumların birlikte yürüteceği entegre çalışmalar ile çözümleneceğini belirtti.
     Hacettepe Üniversitesi İnsektisit Test Laboratuvar Sorumlusu Dr. Öner Koçak ise zararlılarla mücadele öncesinde biyoloji ve ekolojilerinin iyi bilinmesi gerektiğini, belediyelerin yaptığı uygulamalarda zaman zaman hatalı davranıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 1. Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER