1. Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması

1. Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması -Etkinlikler için Yozgata gelen Kırgızistan heyeti, Vali Yazıcı ve Belediye Başkanı Başeri ziyaret etti


YOZGAT (A.A) - Yarın yapılacak 1. Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması etkinliklerine katılmak üzere Yozgata gelen Kırgızistan heyeti, Vali Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başeri ziyaret etti.
     Vali Yazıcı, Kırgızistan Oş Şehri Belediye Başkan Yardımcısı Alimzhan Topchubaevich Baygazakov, Oş Belediyesi Uluslararası İlişkiler ve Yatırım Cazibe Komitesi Başkanı Salkynbek Akylbekovich Tashbaev ile öğretmen ve öğrencilerden oluşan 18 kişilik heyeti kabul etti.
     Baygazakov, ziyarette yaptığı konuşmada, geldikleri saatten itibaren son derece misafirperver şekilde ağırlandıklarını belirterek, Kırgızistandan Yozgata kucak dolusu sevgi ve selam getirdik. Türkiyede ve Yozgatta bulunmaktan son derece mutluyuz. Gördüğümüz misafirperverlik bizleri oldukça memnu etti. Kendimizi evimizde gibi hissettik. Kalplerimiz sevgi ve kardeşlik duygularıyla atmaya başladı dedi.
     Vali Yazıcı da, Türklerin yüzyıllar önce Orta Asyadan Anadoluya göç ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:
     Benim atalarım da Erzuruma Özbekistandan gelmişler. Bozoklar da yine bir Türk boyu. Haliyle kökenimiz, mazimiz, geçmişimiz geriye doğru bir. Yani kardeşiz, bir ağacın dalları gibiyiz. Bizler için dili bize benzeyen, dini bizden olan veya soyumuzdan olan kardeşlerimizle burada bir arada olmak hem güzel bir sürpriz hem de büyük bir mutluluk. Umuyoruz ki, Yozgatta geçireceğiniz saatleriniz neşeli ve güzel olur. Bu vesileyle daha iyi kaynaşıp, birbirimizi daha iyi tanırız. Kitaplarda ve filmlerde gördüğümüz şeyin gerçek olduğunu anlarız ki, hakikaten binlerce kilometre ötede bizlerin de kardeşleri varmış deriz. Düzenleyeceğimiz programlarımızda da birlikte olacağız. Yurdumuzun diğer illerinden gelecek belediye başkanları, devlet adamları ve Yozgat halkı da sizleri görüp, tanıyacak. Bu vesileyle tekrar ilimize hoş geldiniz diyor, dost ve kardeş Kırgızistan halkına sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.
     Baygazakov, Vali Abdulkadir Yazıcıya plaket vererek, Kırgız kaftanı giydirdi. Ziyarete katılan öğrenciler ise Yazıcıya Kırgız Çadırı, yöresel el sanatları ve aile yapısını anlatan tablo hediye etti.
     Vali Yazıcı da ziyaretin anısına Oş Belediye Başkan Yardımcısı Alimzhan Topchubaevich Baygazakova kente özgü el sanatlarından tel kırma sanatı ile işlenmiş Türk Bayrağı Tablosu takdim etti.
     Heyet daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Başeri ziyaret etti.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER