1. Uluslararası Organ Nakilli Çocuk Kampı

1. Uluslararası Organ Nakilli Çocuk Kampı -İngiltere, Macaristan, Norveç, Kırgızistan, Gürcistan, Fransa ve Türkiyenin değişik illerinden organ nakli olan 35 çocuğun katıldığı kamp, Antalyada başladı


ANTALYA (A.A) - Organ Nakli Koordinatörleri Derneği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Organ Nakilli Çocuk Kampı, Türkiye ve diğer ülkelerden 35 çocuğun katılımıyla Antalyada başladı.
     Organ Nakli Koordinatörleri Derneği Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki bir otelde gerçekleştirilen kamp kapsamında basın toplantısı düzenledi. Kahveci, kampı farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Derneklerinin 2005 yılında kurulduğunu anlatan Kahveci, "Misyonumuz hasta ve insan haklarına saygılı, etik kurallara bağlı, çağdaş eğitim ve araştırma programları ile desteklenen organ veya doku yerine koyma tedavileri ile kadavradan organ bağışını artırmak. Toplumda organ bağışı kültürünün gelişmesini sağlamak ve organların alıcıları ile buluşmasına yönelik politikaların oluşmasına katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.
     Organ nakli konusunda Türkiyede önemli çalışmalar yapıldığını, altyapıların güçlendirildiğini dile getiren Kahveci, hem sağlık çalışanlarının hem de toplumun organ bağışı konusunda eğitilmesi yönünde çaba harcandığını kaydetti. Bu yılı "Toplumsal farkındalık yılı" ilan ettiklerini ifade eden Kahveci, "Çabalarımız sonucunda tek bir insanın bile hayata bağlanmasını, yakınlarına uygun organın bulunduğu müjdesini verebilmeyi en büyük ödülümüz görüyoruz" diye konuştu.
    
     -35 çocuk 1 hafta boyunca kampta-
    
     Kamp yöneticisi Dr. Levent Yücetin de İngiltere, Macaristan, Norveç, Kırgızistan, Gürcistan, Fransa ve Türkiyenin çeşitli illerinden nakil olan 35 çocuğun 1 hafta sürecek kampa katıldığını söyledi.
     Çocuklardan ikisinin kalp, 7sinin karaciğer, diğerlerinin böbrek nakilleri ile hayata tutunduğunu anlatan Yücetin, "Burası organ naklinin gülen yüzü. Maalesef birçok insanımızı organ beklerken kaybediyoruz. Organ bağışı duyarlılığını artırmak istiyoruz. Organ beklerken yaşınız, ülkeniz, diliniz sorulmuyor, çünkü bunların hiçbir önemi yok" dedi.
     Doğan her insanın bir gün öleceğini ancak hayat vererek ölmenin en güzel davranış olduğunu vurgulayan Yücetin, organ bağışında farkındalık kazandırmak amacıyla daha önce ulusal düzeyde kamp yaptıklarını, ilk defa kampı uluslararası düzeyde gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Kamp projesini önemsediklerine dikkati çeken Yücetin, "Bir çocuğumuz annesine, (Anneciğim hayatımda ilk defa hastalığımın çok güzel bir şeye sebep oldu) dedi. Bir ya da iki çocuğun yüzünü güldürebilmek bizim için çok önemli" diye konuştu.
     Toplantıya Medicalpark Antalya Hastanesi Başhekimi Dr. Şerif Köksal, seyahat acente firması TUInin temsilcisi Dildar Özler, böbrek nakli yapılan Kırgızistandan gelen Ahmetbak Alimcanov, annesi Fransız babası Türk Julia Acar da katıldı.
     Dün başlayan kamp, 19 Nisana kadar devam edecek. Kamp boyunca çocuklar, düzenlenecek çeşitli aktivitelere katılacak.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Organ Nakilli Çocuk Kampı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER