10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Alihan: -Türkiyede bugün Ermenisine de Lazına da Kürdüne de büyük imkanlar yaratılmış. Filistin Lideri Gazze toprakla


BURSA (A.A) - Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan, Türkiyede bugün Ermenisine de Lazına da Kürdüne de büyük imkanlar yaratılmış. Filistin Lideri Gazze topraklarını öpüyor. Biz buraya geldiğimizde toprağı öpmeyi bir kenara bırakın, yalıyordukdedi.
     Ahıska Türklerinin yoğun olarak bulunduğu Değirmenlikızık Mahallesindeki Çınarönü Parkında toplanan Bursada yaşayan Ahıskalılar, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
     Toplanan kalabalık adına Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan, Sovyetler Birliğinin dağılma sürecinde Özbekistanın Fergana Bölgesinde yaşanan olaylardan dolayı 20 bine yakın Ahıskalının Rusyanın farklı bölgelerine sürgüne gönderildiğini söyledi.
     Alihan, Rusyanın Krasnador ve Rostov bölgelerinde kimliksiz olarak yaşamaya devam ederken 2004 yılında Ahıska Türkleri için tekrar sürgün kararı verildiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Bir tane Ermeninin burnu kanasa dünya ayağa kalkıyor. 1915 yılındaki olayları soykırım olarak anlatıyorlar, haksız oldukları halde haklı oluyorlar, biz haklı olduğumuz halde haksız yere düşüyoruz. Biz soruyoruz- Biz Ahıska Türklerinin insan hakkı ihlalleri ne olacak- 2004 yılında türlü oyunlarla Amerikaya göç ettirilerek tarihteki üçüncü büyük sürgünümüzü yaşadık. Halen Rusyanın bu bölgelerinde kıt kanaat yaşayan halkımızdan kimliksiz olanlarımız mevcut.
     Türkiyeye kendilerine kapılarını açtığı için müteşekkir olduklarını ifaden eden Alihan, şöyle devam etti:
     Sayın Başbakanımızı çok seviyoruz. Bugün Hızır eli gibi eli her yere yetişiyor. Bir hafta önce kendisi ile görüştük, dertlerimizi anlattık. Biz çok bir şey değil, rahat bir şekilde çalışmak istiyoruz. Rica ettik, Filistine ulaştınız, Somaliye ulaştınız, bize de elinizi uzatın diyoruz. Suçumuz Türk olmaktır. Başka suçumuz yoktur. Bize Amerika sahip çıktı ne yapacağız biz orada, biz vatanımızı seviyoruz. Biz hizmet etmek istiyoruz. Yiyici değil, yaratıcı olmak istiyoruz. Çalışmayan insanlarımıza çalışma izni, vatandaşlığı olmayan insanlara vatandaşlık istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz, Türkiye büyük bir devlettir, Türkiyede bugün Ermenisine de Lazına da Kürdüne de büyük imkanlar yaratılmış. Filistin Lideri Gazze topraklarını öpüyor. Biz buraya geldiğimizde toprağı öpmeyi bir kenara bırakın yalıyorduk.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER