10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Özacar, mesajında, basının, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel ögelerinden ve demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahip olduğunu bildirdi.
     1961 Anayasasının getirdiği haklar ve özgürlükler ortamında gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, haklarını genişleten 10 Ocak 1961 tarihinde çıkarılan 212 sayılı yasanın, o günün şartlarında çok önemli bir aşama olduğunu ifade eden Özacar, iletişimin en güçlü kanallarından olan basının, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında etkili bir araç olduğunu vurguladı.
     Basının, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemesi gerektiğini dile getiren Özacar, ilkeli yayıncılık anlayışının gereği olarak da gelişmeleri tarafsız bir şekilde halka aktarmasının önemli olduğunu belirtti.
     Özacar, şunları kaydetti:
     Ülkemizde iletişim özgürlüğünün önünü açan yasanın çıkarılışının 52. yılında bugün 50ye yakın gazeteci tutuklu bulunmakta, mahkemelerde 10 bine yakın dava açılmıştır. Basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılmasına bağlıdır. Ancak, özgür ve bağımsız çalışma koşulları yaratılarak doğru, ilkeli, kişilik haklarına ve özel yaşama saygılı habercilik anlayışı benimsenebilir.
     Halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan değerli basın emekçilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında mutluluk, sağlık ve başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER