10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Samsun Valisi Aksoy, basın çalışanları ile bir araya geldi


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile basın çalışanları ile bir araya geldi.
     Vali Aksoy, Polisevinde düzenlenen kahvaltıda, tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     İnsanların haber alma özgürlüğünü sağlayan basının, çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyen Aksoy, bu görevi ile basının kamu hizmeti yaptığını ifade etti.
     Samsunda gerek yerel, gerek yaygın basında çalışan bir çok arkadaşımızın gayretli çalışmaları oldukça fazla. Ben bu anlamda bütün gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum diyen Aksoy, şöyle devam etti:
     Kamuoyunun bilgilendirilmesi adına yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Samsunda 70 Sarı Basın Kartı sahibi olan çalışan arkadaşımız var. Hak ettiği halde başvuruda bulunmayan arkadaşlarımız olduğundan bahsedildi. Bu sayı artabilir. Samsunda gazete, televizyon, internet sitesi olarak, radyo olarak bir çok alanda çok önemli yayın kuruluşlarımız var. Ulusal ajanslarımızın Samsunda bölge müdürlükleri var. Bu Samsun için önemli bir avantaj, Samsuna renk katan Samsunun tanıtımında katkı sağlayacak boyutu var. Yerel basınımız oldukça önemli ve Samsunumuzun sorunlarının çözümünde tanıtımında katkı gösteriyorlar. Samsunda görev yapan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve günlerini kutluyorum.
     Samsunda yapılan çalışmalara da değinen Vali Aksoy, turizm, tarım ve lojistikte master planlarını yaptıklarını, önümüzdeki dönemde Samsunda lojistik köy kurulması ile ilgili belirli bir aşamaya kadar geldiklerini söyledi.
     Lojistik köy kurulması noktasında basın mensuplarının desteğini isteyen Aksoy, Bu sadece bölgenin değil Türkiyenin önemli lojistik köylerinden biri olacak. Bu amaç ve hedefle çalışıyoruz dedi.
     Vali Aksoy, Ankarada AA çalışanlarının uğradığı saldırıya da değinerek, Yağmur çamur, kar demeden arkadaşlarımız görev için koşuşturuyorlar. Zaman zaman belirli sıkıntılarla da karşılaşıyorlar.Ankarada Anadolu Ajansımızın muhabiri çekim yaparken saldırıya uğradı. Zaman zaman bu tür riskler de olabiliyor. Bir habere ulaşma ve kamuoyuna ulaşma adına yürüttüğünüz faaliyetler önemli ifadelerini kullandı.
    
     -Vali Aksoy, AA muhabirinin doğum gününü kutladı-
    
     Öte yandan Aksoy, doğum günü olan AA muhabiri İlyas Gün ile Halk Gazetesi muhabiri Barış Budanoğlunun doğum gününü kutladı.
     10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün aslında bütün gazetecilerin doğum günü olduğunu söyleyen Aksoy, Gün ve Budanoğlunu tebrik etti.
     Gün ile Budanoğlu ise getirilen yaş pastanın üzerindeki mumları üfledi.
     AA Samsun Bölge Müdürü Hüseyin Likoğlu da Vali Aksoya, 10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle, ilk Valilik yaptığı Muğlada çekilmiş, AA arşivinde yer alan bir fotoğrafını hediye etti.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER