10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -GRÜ Rektörü Prof. Dr. Atar: -Toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin korunmasının şart olduğunu bildirdi.
     Prof. Dr. Attar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazetecilerin ve gazeteciliğin yalnız basın sektörünün değil, demokrasinin ve ülkenin gelişimine de olumlu katkılarda bulunduğunu vurguladı.
     Basının herkesin düşüncesini kamuoyuna aktarılması konusunda önemli görevler üstlendiğine işaret eden Attar, şunları kaydetti:
     Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti konusunda yaşanan bazı aksaklıklar da hiç şüphesiz ki demokrasimiz geliştikçe ortadan kalkacaktır. Toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Giresun Üniversitesi olarak, basın mensuplarımızın bu ilkelere her zaman bağlı kalacağına inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle; değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER