10. Türkçe Olimpiyatlarına gelen öğrenciler,

10. Türkçe Olimpiyatlarına gelen öğrenciler, Şahinbey Belediyesini ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - 10. Türkçe Olimpiyatları için Dünyanın değişik ülkelerinden Gaziantepe gelen öğrenciler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlunu ziyaret etti. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu tarafından karşılanan Yemen, Moldova, Makedonya, Tanzanya Zanzibar, Tunus ve Bosna Hersekli öğrenciler Türkçe şarkı ve şiirler okudular.
     10. Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Gaziantepe gelen öğrencileri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, Dünyanın değişik ülkelerinden gelerek burada bir çatı altında olmanız mutluluk verici bir olaydır. Dünyanın birçok ülkesinde Türkiyeden giden öğretmenlerimizin açmış olduğu Türk okulları, hem ülkeler arası kaynaşmaya, hem de o bölgedeki insanların yetişmesi noktasında ciddi bir katkı sağlamaktadır dedi.
     Kültürler arası kaynaşmaya ve dünya barışı için ciddi anlamda hizmet verdiğini belirten Tahmazoğlu, Bu okullarımız, aynı zamanda ülkemizin bayrağının o ülkelerde dalgalanmasını ve Türkçenin bir dünya dili olarak yayılmasına vesile oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimizi kutluyorum diye konuştu.
     10. Türkçe Olimpiyatlarına 120 ülkeden yaklaşık bin öğrencinin katıldığını ifade eden öğrenciler, Gaziantepin misafirperverliğinden çok memnun kaldıklarını ve Türk dilinin dünya barış dili olacağını söylediler.
     Başkan Tahmazoğlu, günün anısına öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Türkçe sevdalısı çocuklardan Fadıloğluna ziyaret
    
     10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Gaziantepe gelen Türkçe sevdalısı çocuklar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunu ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 18 ülkeden 120 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek 10. Türkçe Olimpiyatlarına katılmak için kente gelen çocuklar, ziyarette şiir okudu ve şarkı söyledi.
     Fadıloğlu, dünyanın her bir yerinden gelen pırlantalarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiyenin ekonomisiyle artık sayılı ülkeler arasına girdiğini ifade etti.
     Kültürel anlamda yapılan çalışmalar neticesinde Türkiyenin dünyanın her tarafından tanınan bir ülke haline geldiğini aktaran Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Her yıl ülkemize çeşitli ülkelerden binlerce öğrenci gelerek bizim dilimizden bizim kültürümüzden bir şeyler sergiliyorlar. Bu da artık Türk kültürünün Türk dilinin dünyada kendine ait bir yeri olduğunun bir göstergesidir. Ben bu anlamda emeği ve katkısı olan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.
     Ziyaretin ardında Fadıloğlu, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip çeşitli hediyeler takdim etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber 10. Türkçe Olimpiyatlarına gelen öğrenciler, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER