10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Mersin etkinliği

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Mersin etkinliği -Mersin Valisi Güzeloğlu, öğrencileri kabul etti


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Mersine gelen öğrencileri kabul etti.
     İl Özel İdaresinde gerçekleşen kabulde, Tacikistandan gelen bir erkek öğrenci Urfanın Etrafı Dumanlı Dağlar, Azerbaycandan gelen bir kız öğrenci ise Beyaz Mendil türkülerini söyledi.
     Vali Güzeloğlu, daha sonra yaptığı konuşmada, 135 ülkenin Türkçe konuşan ve dünyaya Türkçenin güzelliğinde, sevgiyi, kardeşliği, barışı taşıyan güzel çocukları Mersinde görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu ülkenin bir parçası olduğunu hissetmenizi istiyorum diyen Güzeloğlu, şunları söyledi:
     Çünkü biz sizleri bizden ayırmıyoruz. Sizleri bizim bir parçamız, bu ülkelinin bir parçası olarak görüyoruz. Nasıl ki okuduğunuz okullarda şanlı Türk bayrağı dalgalanıyor, İstiklal Marşımızla dersler başlıyorsa, yansıttığınız Türkçe ile Türkiyenin temsilcisi olarak, Türkiyenin ve bizlerin gönül elçisi olarak yarınlara ulaşıyorsunuz. Ve her biriniz dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu barışı, kardeşliği ve sevgiyi bu değerlerin yeşerdiği, geliştiği, zenginleştiği Anadoludan, Türkiyeden aldığınız güçle çoğaltıyorsunuz.
     Bu sürecin her yıl zenginleşerek büyüdüğünü, her buluşmanın yeni ülkeleri, yeni dünya çocuklarını Türkiyeye ulaştırdığını görmekten de ayrıca mutluluk duyduğunu vurgulayan Güzeloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
     Sizlerin, ülkemizde bulunduğunuz ve ziyaret ettiğiniz illerimizde büyük bir konukseverlikle karşılandığınıza eminim. Hepinize kucak açan insanımız sizleri, bir parçaları olarak kabul etti. İşte bu Olimpiyatların da en önemli teması böylelikle yerine ulaştı. Ülkenize dönerken ailelerinize ve tüm sevdiklerinize hepimizin gönül dolusu selamlarını, sevgilerini götürün. Kardeşliği çoğaltan Türkiyenin bir gönül elçisi olarak ülkelerinize bizim değerlerimizi götürün. Hepinizi çok seviyoruz, iyi ki geldiniz.
     Türk Ocakları Vakfı Genel Sekreteri Hüseyin Erdem ise Türkçe Olimpiyatlarına 10 sene önce 17 ülkeden öğrenci geldiğini söyledi.
     Bu sayının arttığını belirten Erdem, Ama bugün Türkiyenin çeşitli illerine 135 ülkeden bin 500 öğrenci geldi. Bu bizim için apayrı bir mutluluk. Okullar 140 ülkede faaliyet gösteriyor. İleride 140 ülkeden öğrenci gelecek. Türkiye var olduğu sürece bu faaliyet devam edecek dedi.
     Vali Güzeloğlu, kabulün ardından öğrencilere saat hediye etti.
    
     Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu Toros/Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Mersin etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER