10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Adana Valisi Coş: -Dünyanın 140 ülkesinde insanlığa hizmet eden bu okullar sayesinde dünya barışı daha kolay sağlanacaktır


ADANA (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Adana etkinliği yapıldı.
     Vali Hüseyin Avni Coş, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının 5 Ocak Stadında yapılan etkinliğinde, Türkçe Olimpiyatları sayesinde dünyanın çeşitli yerlerindeki Türk okullarını tanıma fırsatının bulunduğunu söyledi.
     Coş, Dünyanın 140 ülkesinde insanlığa hizmet eden bu okullar sayesinde dünya barışı daha kolay sağlanacaktır. Bu okullardan mezun olan 100 binlerce insanın sayısı yarın milyonlara vardığında dünya barışına destek vereceği açıktır dedi.
     Türk okulları sayesinde Türkçenin bir dünya dili haline geldiğini belirterek, Bu okulların kurulmasında önderlik eden, emeği geçen muhterem zevata en içten teşekkürlerimi, tebriklerimi sunuyorum diye konuştu.
     AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da Türkiye ve Türkçenin büyüdüğünü dile getirerek, Bundan 20 yıl önce bir Kenyalı, Rus veya İngiliz ile konuşmak için onların dilini bilmek gerekiyordu. Ama artık Türk okullarında okuyan öğrencilerle kendi dilimizle anlaşabiliyoruz ifadesini kullandı.
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise etkinlikte, yeni bir dünya yaratmak için yola çıkan kahramanların destanına tanıklık ettiklerini söyledi.
     AK Parti Adana milletvekilleri Ali Küçükaydın ile Mehmet Şükrü Erdinç de etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
     MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise organizasyonun muhteşem olduğunu belirterek, Türkçenin yozlaştığı bir ortamda dünyanın her yerinde Türkçeyi okutanlara şükranlarımı sunuyorum dedi.
     Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Zihni Aldırmaz da etkinlikte sahne alan öğrencileri hemşehri olarak kabul ettiklerine değinerek, öğrencilere Hemşehrilik beratı verdi.
     Etkinlikte 15 ülkeden 70 öğrencinin söylediği Türkçe şiir ve şarkılar ile halk oyunu gösterileri izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.
     Program protokol üyelerinin çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle, Yeni Bir Dünya şarkısının söylenmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER