10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Kocaelide düzenlenen etkinliğe katılan 13 ülkeden 70 öğrenci, Türkçe şarkı ve şiirler seslendirdi


KOCAELİ (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Kocaeli etkinliği, 13 ülkeden 70 öğrencinin katılımıyla yapıldı.
     Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının İzmit İsmetpaşa Stadında yapılan etkinliğinde, 13 ülkeden 70 öğrencinin söylediği Türkçe şiir ve şarkılarla sunulan halk oyunu gösterileri, izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.
     Etkinlikte konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, olimpiyatlara katılan gençlerin, dünyanın dört bir köşesinden Türkiyeye gelerek, nefesleri, sesleri, duygularıyla Türk milletine özünü ve sözünü hatırlattığını dile getirdi.
     Gönül, Türkçe, kardeşliğin, dostluğun, sevginin, dayanışmanın, paylaşmanın dilidir dedi.
     Kocaeli Valisi Ercan Topaca da, her renkten, her kültürden, dünyanın dört bir köşesinden değişik insanların, değişik renkteki sanatçı ve çocukların bir araya geldiği bir geceyi coşkuyla kutladıklarını kaydetti.
     Bu etkinlikle Türk kültürü, müziği ve sanatının en güzel şekilde icra edildiğini dile getiren Topaca, Bizim için bundan daha güzel bir şey olamaz. Kültürümüzü tüm dünyada ve ülkelerinde en güzel şekilde tanıtıyorlar diye konuştu.
     Program, protokol üyelerinin çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle Yeni Bir Dünya şarkısını söylemesinin ardından sunulan havai fişek gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu - Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER