11 Temmuz 1995 Srebrenitsa katliamı

11 Temmuz 1995 Srebrenitsa katliamı -Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: -Bosnalı kardeşlerimizin acısını paylaşıyor, 17. yıl dönümünde bu katliamı bir kere daha nefretle kınıyoruz


EDİRNE (A.A) - Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Bosnalı kardeşlerimizin acısını paylaşıyor, 17. yıl dönümünde bu katliamı bir kere daha nefretle kınıyoruz görüşlerini bildirdi.
     Cankaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, insanlık tarihinin en büyük katliamlarından birinin de 11 Temmuz 1995 tarihinde gerçekleşen kanlı Srebrenitsa katliamı olduğunu belirtti. Avrupanın ortasında, Müslüman Boşnaklara karşı açık bir soykırım yapıldığını ifade eden Cankaloğlu, şunları kaydetti:
     Bize yapmadığımız soykırımı, işlemediğimiz cinayetlerin hesabını sormaya ve parlamentolarında soykırım kararları almaya çalışanlar, hür dünyanın gözü önünde cinayetler işlemişler ya da seyrederek ortak olmuşlardır. Bundan 17 yıl önce, Avrupanın ortasında, Müslüman Boşnaklara karşı açık bir soykırım yapılmıştır.
     Bütün bunlar Fransız generalin komutasında, Hollandalı askerlerin gözlerinin önünde cereyan etmiş ve BM gücü bu katliamı önlememiştir. Ben bir kere daha bu katliamlara maruz kalmış tüm şehitlere Allahtan rahmet diliyor, Bosnalı kardeşlerimizin acısını paylaşıyor, 17. yıl dönümünde bu katliamı bir kere daha nefretle kınıyoruz.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş/Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber 11 Temmuz 1995 Srebrenitsa katliamı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER