11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Dil ve Kültür Festivalini dünyanın en büyük organizasyonu diye değerlendiriyorum"


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenecek "11. Türkçe Olimpiyatları" ile ilgili "Dil ve Kültür Festivalini dünyanın en büyük organizasyonu diye değerlendiriyorum" dedi.
     Şahin, 11. Türkçe Olimpiyatları Karabük İl Etkinlikleri nedeniyle düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, merkezinde dostluk, barış, sevgi ve eğitim olan bu etkinlik için 140 ülkeden Türkiyeye gelecek öğrencilerin Türk kültürünü, şiirini, türküsünü ve şarkılarını paylaşacaklarını söyledi.
     Bugüne kadar yapılan bütün Türkçe Olimpiyatlarına katıldığını ifade eden Şahin, "Dil ve Kültür Festivalini dünyanın en büyük organizasyonu diye değerlendiriyorum. Bu yıl bu organizasyonun bir ayağı da Karabükte 2 Haziranda yapılacak. Buraya da 40 ülkeden 70 öğrenci gelecek. Yurt dışında 155 ülkede Türk okulu var. Ben bu okulların faydasını yakinen yaşamış biriyim. Başta Hoca Efendi ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Şahin, Türkçe Olimpiyatlarını Türkiyenin bir organizasyonu olarak gördüğünü kaydetti.
     Basın toplantısına Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar ile Karabük ve Safranbolu İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Ramazanoğlu da katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER