11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Olimpiyatlarda yarışmak için Iraktan gelen çocuklar, Mardinde düzenlenen programda hünerlerini sergiledi


MARDİN (A.A) - Bu yıl düzenlenecek olan 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına katılmak üzere Iraktan gelen çocuklar, Midyatta düzenlenen programda hünerlerini sergiledi.
     Midyat Spor Salonunda Irakın Süleymaniye, Kerkük, Duhok, Zaho, Erbil kentlerinden gelen çocuklar, Türkçe, Kürtçe ve Arapça okudukları şarkı, şiirlerle performanslarını sergiledi.
     Etkinlikte konuşan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, farklı dil ve dilleri bir arada barındıran Midyatta böyle bir etkinlik yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     Anadoluda kardeşliğin sınırlarının ötesine geçirmek için devlet olarak olağan üstü gayret sarf ettiklerini belirten Bingöl Bu gayretimize destek veren sivil toplum örgütleri, değerli büyüklerimiz, değerli gönül adamları, dava damları bu kardeşliğimizi bırakın Anadolunun Ortadoğunun en ücra köşelerine kadar götürmüşler. Biz aslında Irak ile Suriye ile doğu ve batı ile aramızdaki sınırı sorun etmiyoruz, biz Muhammed kardeşliğinde buluşuyoruz. Bizi Osmanlı ruhunu, ecdadımızı tekrar bu bölgelere nakleden, götüren, anlatan arkadaşlarımıza, yürekten teşekkür ediyorum dedi.
     Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ise programı hazırlayanlara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin, bölgede daha çok yapılmasını arzu ettiklerini söyledi.
     Programda çocuklar yeni bir dünya şarksını hep birlikte söyledi.
    
     Muhabir: Selahattin Erol / İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER