112 Acil Servis ekipleri bir yılda

112 Acil Servis ekipleri bir yılda 46 bin hastaya ulaştı -Muğla Sağlık Müdürü Tekin: 112 Acil servis ekipleri 2012de 41 istasyonuyla 46 bin hastaya ulaştı -Yaz sezonunda insan popülasyonunun fazla olduğu Bodrum ve Marmaris


MUĞLA (A.A) - Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, 112 Acil Servis ekiplerinin 2012de kentte 41 istasyon ile 46 bin hastaya ulaştığını bildirdi.
     İl Sağlık Müdürü Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011de 30 istasyon ile 33 bin 662 hastaya ulaştıklarını, 2012de ise istasyon sayısını 41e çıkartarak 46 bin hastaya umut olduklarını söyledi.
     Tekin, Muğla 112 Acil Servis ekiplerinin kentsel bölgede hastaya ulaşma süresinde Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre yüzde 93, kırsal bölgelerde ise yüzde 95 oranında başarı sağladıklarını anlattı. 2012de kamuya ait ambulans sayısını 57ye yükselttiklerini belirten Tekin, Hem istasyonlarımızı hem de istasyonların donanımını en iyi şartlara getirmek için büyük çaba sarf ettik. Yıl sonunda elimizdeki verilere baktığımızda bunu başardığımızı görmek bizi mutlu etti. Bu konuda emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
     Tekin, 112 haberleşme hattının altyapısını güçlendirmek için çalışma başlattıklarını, bu yıl içinde yapılacak ihaleler ile haberleşme hattının güçlendirileceğini ifade ederek, 2012de Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle acil durumdaki 73 hastanın, ambulans uçakla ise 18 hastanın çeşitli hastanelere sevkini gerçekleştirdiklerini, bakanlıktan bir ambulans helikopter ve bir deniz ambulansı talebinde bulunduklarını söyledi.
    
     -Scooter ve ATVli sağlık ekipleri-
    
     Türkiyede ilk kez uygulamaya konulan Scooter ve ATV motorlu sağlık ekiplerinin kalabalık ve dar sokaklardaki hastalar ile kumsallarda meydana gelen vakalara ulaşmakta büyük kolaylık sağladığına işaret eden Tekin, Yaz sezonunda insan popülasyonunun fazla olduğu Bodrum ve Marmaristeki dar sokaklardaki vakalara müdahalede zorluk çekildiği için Scooter ve ATV motorlu sağlık timleri oluşturduk. Bakanlığımız da bu uygulamayı çok beğendi. Her koşulda vakalara en hızlı ve etkin müdahaleyi ediyoruz diye konuştu.
     İl Müdürü Tekin, 2 scoterin Bodrumda konuşlandırıldığını, Marmaris ve Fethiyede de birer ATV motorun hazır bulunduğunu vurguladı.
    
     -Denizde de müdahale ediyoruz-
    
     Cihan Tekin, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ile yaptıkları protokolle açık denizdeki vakalara müdahale edebildiklerini belirterek, Bodrumda bir tekneyi ambulans olarak kullanıyoruz. Kaptanı Bodrum Deniz Kurtarma Derneği personeli, sağlık ekibi de bizim personelimizden oluşuyor. Denizde yaşanabilecek vakalara da bu şekilde müdahale ediyoruz dedi.
     112 Acil Servis ekiplerine her türlü eğitim ve teknik donanım desteği verdiklerine işaret eden Tekin, vatandaşa en iyi ve hızlı hizmet vermek için ekiplerin her geçen gün kendisini yenilediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 112 Acil Servis ekipleri bir yılda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER