112 yaşındaki Döne nine, torununun torununu

112 yaşındaki Döne nine, torununun torununu gördü -Kayseride yaşayan 7 çocuk annesi Döne Karaçavuş, bir asrı aşan ömründe 20 torun ve 24 torun çocuğu ile 2 torununun torununu gördü -Karaçavuş: Yumurtayı bol yerim, yemek ayırt etmem


KAYSERİ (A.A) - Hakan Can Şahin / Ufuk Kocaeren - Kayserinin İncesu ilçesinde yaşayan 7 çocuk annesi Döne Karaçavuş (112), bir asrı aşan ömründe, 20 torun ve 24 torun çocuğu ile 2 torununun torununu gördü.
     Karaçavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Hacı Bekir Karaçavuşun 1988 yılında vefat ettiğini söyledi. 6 çocuğunu evlendirdiğini belirten Karaçavuş, bedensel engelli ve bekar olan en küçük oğlu Ahmet Karaçavuşun yanında hayatını sürdürdüğünü ifade etti.
     Sağlığının yerinde olduğunu, beslenmesine özen gösterdiğini anlatan Karaçavuş, Herhangi bir sağlık sorunum yok. Uzun yaşamım boyunca bir kez beyin ameliyatı geçirdim. Geçimimizi hayvancılıkla sağladığımız için et ve süt ürünlerini çok severim. Yumurtayı bol yerim, yemek ayırt etmem. Özelikle yoğurt ve peyniri kahvaltıda soframdan eksik etmem dedi.
    
     -Atatürkü gördü-
    
     Döne Karaçavuş, ilçeden trenle geçen Atatürkü görme onuruna eriştiğini de belirterek, Atatürkün trenle ilçeden geçeceği haberi üzerine babamla istasyonu gitmiştik. Tren yaklaşınca babam, Bak kızım, işte Mustafa Kemal Atatürk şu adam dedi. Çok heyecanlanmıştım. O anımı hiç unutamıyorum diye konuştu.
     Yaşlı kadının 58 yaşındaki oğlu Ali Karaçavuş da annesinin nüfus cüzdanına göre doğum tarihinin 1901 olduğunu söyledi. Birkaç ay önce kardeşi Ümmügülsümün kan kanseri hastalığı nedeniyle 68 yaşında vefat ettiğini belirten Karaçavuş, 7 çocuk sahibi annesinin 20 torun ve 24 torun çocuğu ile 2 torunun torununu gördüğünü kaydetti.
     Annesinin yaklaşık 5 yıl önce beyninden ameliyat edildiğini anlatan Karaçavuş, Ameliyatın ardından annem bir süre konuşma zorluğu yaşadı. Şimdi sağlık durumu iyi. Bazen onu doktora götürdüğümde, doktor Ne istiyorsun bu kadından diyor. Ben de yürüyemiyor, hasta diyorum. Doktor da 112 yaşındaki kadın yürüse ne olacak, yürümese ne olacak- Durumu yaşına göre çok iyi deyip espri yapıyor. Annem kendi ihtiyaçlarını giderebiliyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 112 yaşındaki Döne nine, torununun torununu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER