12 banka hakkında yürütülen soruşturma

12 banka hakkında yürütülen soruşturma -Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Kaya: Rekabet Kurumu, ortaya çıkardığı bu usulsüzlüğün peşini bırakmamalı, sektörden veya bankacılık lobisinin baskılarına aldırış etmeden ve etkilenmeden gerekli


BALIKESİR (A.A) - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, 12 banka hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili, Rekabet Kurumu, ortaya çıkardığı bu usulsüzlüğün peşini bırakmamalı, sektörden veya bankacılık lobisinin baskılarına aldırış etmeden ve etkilenmeden gerekli cezayı vererek görevini yerine getirmeli ve bu bankalara bu ülkede sizden büyük yasalar var mesajı vermelidir dedi.
     Kaya, Rekabet Kurumunda 12 banka hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır tüketicinin mecburiyeti üzerinden haksız kazanç elde edilmesine sessiz kalan BDDKya rağmen Rekabet Kurumunun inceleme başlatmasının sevindirici olduğunu belirtti.
     Rekabet Kurumunun kararlı tutumunun destekçisi olduklarını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
     Rekabet Kurumu, yasaya aykırı davranarak anlaşmalı ve uyumlu eylem içinde oldukları gerekçesiyle 12 banka hakkında başlattığı inceleme devam etmektedir. Bankaların haksız rekabet fiillerinden önce yıllardır tüketicinin mecburiyetini, güvenini, ekonominin kayıt altına alınması arzularını menfaate dönüştürerek, sebepsiz zenginleşme eylemi gerçekleştirmişlerdir. Rekabete aykırı davranışları inceleme sonucu ortaya çıkacak olup, harama hile kattıkları da tescillenmiş olacaktır. Dünyanın birçok ülkesinde finans sektörü ve hatta ülkeler krizlerle boğuşurken ülkemizde bazı bankaların son yıllarda yüzde 40lara varan karları nasıl elde ettikleri bu usulsüzlükleriyle anlaşılmıştır.
     Kaya, 12 bankanın içinde yer alan 3 kamu bankasının varlığının kamuoyunu derinden yaraladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Bankaların uyguladığı yüksek faiz ve ücret politikaları nedeniyle hayatımız pahalı hale gelmiş, gücümüzü aşan bedelleri ödeyemediğimiz için sicillerimiz lekelenmiştir. Rekabet Kurumu, ortaya çıkardığı bu usulsüzlüğün peşini bırakmamalı, sektörden veya bankacılık lobisinin baskılarına aldırış etmeden ve etkilenmeden gerekli cezayı vererek görevini yerine getirmeli ve bu bankalara bu ülkede sizden büyük yasalar var mesajı vermelidir. Rekabet Kurumunun vereceği adil kararla, mağduriyet yaşayan tüm tüketiciler fazladan ödedikleri bedellerin ve itibarlarının iadesi için her türlü tazmin davası açma hakkını elde edebilecektir. Bu nedenle Rekabet Kurumunun alacağı karar, 75 milyon tüketici ve müteşebbis için büyük önem arz etmektedir.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 12 banka hakkında yürütülen soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER