12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü

12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü


KAYSERİ (A.A) - CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kulkuloğlu, mesajında, Türk demokrasi tarihinin sayısız badireler atlatarak bu günlere geldiğini, 12 Eylül darbesinin bu karanlık dönemlerin en karanlık ve zor dönemleri arasında yer aldığını vurguladı.
     Darbelerin ancak yapıldıkları dönem dahilinde etkisi ve tesirinin devam ettiğini belirten Kulkuloğlu, mesajında şunları kaydetti:
     12 Eylül darbesinin izleri, aradan geçen 32 yıl sonra bu gün dahi halen yaşantımız üzerinde devam etmektedir. 12 Eylül, üzerinden geçen bunca zamana karşılık kurum ve kurallarıyla halen istismara açık bir şekilde yaşamaya devam etmektedir. 12 Eylül iyi incelenmelidir. Bir daha aynı karanlıklara karşı uyanık ve tedbirli olmalıyız. 12 Eylül, emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde oynanan oyunların ve süreçlerin en önemli bir parçasıdır. Devamında ve öncesindeki bütün askeri müdahalelerin zamanlaması ve siyasal konjektör açısından bakıldığın da toplumsal muhalefetin arttığı, hak ve özgürlük taleplerinin çoğaldığı dönemlerde sokaklar bahane göstertilerek darbeler yapılmış, halk iktidarlarının önü kesilmiş ve onlarca yıl halk iktidarlarının yaşanması önlenmiştir. 32 yıl önce yapılan 12 Eylül faşist cuntasının sahiplerine sormak gerekir. 11 Eylül 1980 günü sokaklarda kargaşa terör ve cinayetler kol gezerken nasıl oldu da bir gün sonra 12 Eylül sabahı ülkedeki kaos ve terör ortamı bıçakla kesilmiş gibi sonlanmıştır- Madem bu kargaşaları önleyecek marifetiniz vardı da neden darbe yaptınız- Zaten sıkı yönetim uygulanan ülkede karışıklıklar bu kadar kısa sürede bu kadar kolay bastırılıyordu da neden darbe yaparak ülkeyi ve demokrasiyi onlarca yıl gerilere attınız- Belli ki, ülkede karışıklıkları çıkaran güçler karışıklıkları ve kaosları önlemede de aynı ölçüde mahir olmuşlardır.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER