12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü


MALATYA (A.A) - Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle yapılan açıklamada, çocukların zor koşullarda uzun süreler çalıştırılmasının onların ruh ve beden sağlıklarını olumsuz etkilediği bildirildi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Gününün çocuk işçiliğine karşı tüm dünyada gittikçe büyüyen hareketin hızlanmasına katkı sağlamak amacını taşıdığı belirtildi.
     Geleceğin teminatı olan çocukların, eğitim görmesi ve geleceğe hazırlanması gereken bir dönemde sağlık ve güvenliklerini, sosyal ve fiziksel gelişmelerini olumsuz yönde etkileyen çalışma yaşamında bulunmalarının kabul edilebilir bir durum olmadığı ifade edilen açıklamada, çocuk işçiliğinin, gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkede olduğu gibi Türkiyede de ciddi bir sorun olmaya devam ettiği kaydedildi.
     Çocukların özellikle zor koşullar altında uzun süreler çalıştırılmasının, onların ruhsal ve bedensel sağlıklarını olumsuz yönde etkilediği vurgulanan açıklamada, çocuk işçiliğinin temelinde başta yoksulluk olmak üzere, aşırı nüfus artışı, kırdan kente yoğun göç, eğitim sistemindeki aksaklıklar, istihdam imkanlarının kısıtlılığı, yeterli toplumsal bilincin oluşmaması ve ailelerin eğitimsizliği gibi pek çok sosyal ve ekonomik nedenin bulunduğu hatırlatıldı.
     Türkiyede çocuk işçiliğine yönelik yürütülen faaliyetlerin anlatıldığı açıklamada, Çocuk işçiliğinin olmadığı bir geleceğe ulaşmamız mümkündür. Böyle bir gelecek ülkemiz içinde nihayet erişilebilir bir hedef haline gelmiştir ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER