12 Mayıs Anneler Günü

12 Mayıs Anneler Günü -AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün: -"Kadını ve erkeği ile bir toplumun tümünün yetişmesinde, ilk eğitiminin verilmesinde en fazla etkili olanlar annelerdir"


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, kadını ve erkeği ile bir toplumun tümünün yetişmesinde, ilk eğitiminin verilmesinde en fazla etkili olanların anneler olduğunu bildirdi.
     Ürün, 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, annelerin bir toplumun sağlıklı, eğitimli ve bilinçli olarak yetişmesinde en önemli faktörün anneler olduğun kaydetti.
     Medeniyetimizin anneyi ulvi ve mukaddes olarak değerlendirdiğini ifade eden Ürün, şunları kaydetti:
     "Bir toplumun değeri, kalitesi annelerine verdiği değer, ortaya koyduğu saygı ve sevgiyle ölçülür. Toplumlarda karşılıklı sevgi ve saygı ne kadar gelişir yayılırsa o kadar mutluluk ve huzur hakim olur. İşte tüm bunların da temelinde cennetin ayakları altında olduğu annelerimiz yatmaktadır. Bütün bir toplumun erkek ya da kadın ayırmadan okul hayatından önce ve sonrasında temel eğitimi aldığı annelerimizin iyi ve topluma yararlı bir neslin yetişmesindeki emekleri tartışılmaz çok büyüktür. Hayatta bizleri iyi ve kötü arasındaki farkı öğreten annelerimizdir ki bu nedenle sadece insanlarda değil, tüm canlılar aleminde de annelik duygusu kutsaldır. Gerektiğinde yavruları için gözlerini kırpmadan hayatlarından vazgeçebilme fedakarlığına sahip olan annelerimizde, Allahın rahmeti açık bir şekilde görülmektedir. Dinimiz İslamiyette annelerimizin değeri cennetin bile ayakları altına serilecek kadardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin annelerinize öf bile demeyiniz cümlesi İslamiyette annelere verilen değerin anlaşılması için yeterlidir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin gününü kutluyor, saygı, sevgi ve şükranla ellerinden öpüyorum."
    
    
     -Belediye Başkanı Çobanın Anneler Günü mesajı
    
     Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Çoban, mesajında, dünyanın en güzel, en temiz ve en masum duygusunun şüphesiz annelik duygusu olduğunu kaydetti.
     Karşılıksız sevmenin yegane temsilcileri olan annelerin, yeni nesiller yetiştirmenin yanı sıra gelenek ve değerlerin yaşatılması ve geleceğe aktarılmasında da aktif görev üstlendiğini belirten Çoban, şöyle devam etti:
     "Bizleri biz yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yeşertilip yaşatılmasında kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde toplumun şekillendirilmesinde geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist bir neslin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en büyük pay annelerimizindir. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Bu bakımdan, bu anlamlı günde, annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, nice emeklerle yetiştirdikleri evlatlarını vatan uğruna şehit veren tüm şehit annelerine bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, acılarını yürekten paylaşıyorum. Bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, baş tacımız annelerimize selam ve sevgilerimi iletiyor sağlık ve mutluluklar diliyor sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınların Anneler Gününü kutluyorum."
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 12 Mayıs Anneler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER