12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları

12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği -VDT Müdürü Tanrıverdi: "Her okulun tiyatroya dönüştüğü şenliğimiz Türkiyede, hatta dünyada başka örneği olmayan bir çocuk ve sanat bütünleşmesidir"


VAN (A.A) - Van Devlet Tiyatrosu (VDT), "Vanda her okul bir tiyatro" sloganı ile 12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliğine 23 Nisanda başlayacak.
     VDT Müdürü Esat Tanrıverdi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile aynı anda başlayacak şenlikle ilgili bilgi vermek amacıyla makamında düzenlediği basın toplantısında, "Vanda her okul bir tiyatro" sloganıyla anasınıfından lise düzeyine kadar tüm çocuklara ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.
     Vanı çocuk ve gençlik tiyatrosu hareket merkezine dönüştürmek istediklerini dile getiren Tanrıverdi, "Her okulun tiyatroya dönüştüğü şenliğimiz Türkiyede, hatta dünyada başka örneği olmayan bir çocuk ve sanat bütünleşmesidir. Şenlikte, Vanın ilçe ve köylerinden seçilmiş öğrencilerin, Van Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından yönetilen oyunlarını sergilemesi amaçlanıyor" dedi.
     Şenliğe davet edilen çocuk ve gençlerin sahne sanatlarının çeşitli kollarında gösteriler geçekleştirmesi ve tüm sanat kollarından atölye çalışmaları planladıklarını anlatan Tanrıverdi, şenliğin çocuk ve gençlerin kendini ifade edebileceği her platforma açık olacağını kaydetti.
     Geçen yıl 8 binin üzerinde çocuk ve gençle buluştuklarını belirten Tanrıverdi, bu yıl daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER