12. Geleneksel Beypazarı Uçurtma Şenliği yapıldı

12. Geleneksel Beypazarı Uçurtma Şenliği yapıldı


ANKARA (A.A) - Bu yıl 12ncisi düzenlenen Beypazarı Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi.
     Beypazarı Belediyesi tarafından Hıdırlık Tepesinde düzenlenen uçurtma şenliğine Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Cengiz Özalp, İlçe Gençlik Spor Müdürü Baha Tekin ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Özalp, burada yaptığı konuşmada, düzenledikleri etkinlikler ile vatandaşları kaynaştırmaya ve il dışından insanları Beypazarına çekmeye çalıştıklarını söyledi. Özalp, "Baharın başladığı bu günlerde yapılan uçurtma şenliğine katılımın oldukça yüksek olması, çocuklar ve büyüklerin gönüllerince eğlenmesine vesile oldu. Bu nedenle şenliği her yıl festival gibi sürdüreceğiz" dedi.
     Uçurtma şenliğinde "En Uzağa Giden Uçurtma" dalında birinciliği Halil Demir, ikinciliği Şeref Aydoğdu, üçüncülüğü ise Tuna Uyenli kazandı. "En Yükseğe Giden Uçurtma" dalında birinciliği Sümeyye Türkoğlu, ikinciliği Baki Ayık, üçüncülüğü Halil Orbay elde etti.
     "En Farklı Tasarım Uçurtma" dalında da Mahmut Akbaş birinci, Esma Avcı ikinci, AK Gençlik üçüncü oldu. "En Küçük Uçurtma" dalında ise birinciliği Ecrin Soluk, ikinciliği Tuğçe Karakoç üçüncülüğü ise Faruk Katı elde etti.
     Şenlikte birinci olanlara küçük altın, diğer dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
     Şenlikte çeşitli etkinlikler de yapıldı.
    
     Muhabir: Yaşar Tonbak / Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 12. Geleneksel Beypazarı Uçurtma Şenliği yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER