12. Uluslararası Side Kültür Sanat Festivali

12. Uluslararası Side Kültür Sanat Festivali -Festival, 25 Ağustosta Viyanadan gelen Schloss Schönbrunn Orkestrasının vereceği konserle başlayacak -Türkiyede ilk kez bir festival kapsamında kurulan Side Festival Orkestrası da kapan


ANTALYA (A.A) - Antalyanın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde bu yıl 12ncisi düzenlenecek Uluslararası Side Kültür Sanat Festivali 25 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
     Festival ile ilgili Sidedeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, festivalin, Avrupa Festivaller Birliğine üye olduğunu hatırlattı. Uluslararası Side Kültür Sanat Festivalinin ülke sınırlarını aştığını belirten Uçar, bu yılki festivalde etkinliklerin Side Antik tiyatro ve Apollon Tapınağında gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Festivalin Sidenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına değinen Abdulkadir UÇar, Sideye gelen yerli ve yabancı turistlerin, burada yaşayan vatandaşlarımızın buraya yalnız denize girmek için gelmediklerini bilmekteyiz. Tarihine yakışır böyle güzel bir kentte antik tiyatro ve Apollon Tapınağı gibi etkinliklerin yapıldığı bu güzel mekanlarda insanları kültür ile tanıştırabilmek çok önemli. Bu çerçevede Side Festivali rolünü en iyi şekilde gerçekleştirmiş oldu dedi.
     Başkanı Uçar, Side Kültür Sanat Festivali kapsamında bir de orkestra kurulduğunu, dünyanın tanınmış bestecilerinden Krzysztof Pendereckinin şefliğini üstlendiği orkestranın Türkiyede bir ilk olduğunu vurguladı. Uçar, Festivalin kapanış konserini Side Festival Orkestrası verecek. Bu hem Side Festivalinde hem de Türkiyede bir ilk olacak. Orkestra yerli ve yabancı ekiplerin sanatçılarından oluşacak diye konuştu.
    
     -Açılış konseri Schloss Schönbrunn Orkestrasından-
    
     Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, festivalin ilk konserinin, 25 Ağustosta Viyana oda müziğinin başarılı gruplarından Schloss Schönbrunn Orkestrası tarafından Side Antik Tiyatroda verileceğini bildirdi. Remzi Buharalı, Side Festival Orkestrasının 30 Eylülde kapanış galasında sahne alacağını ve ilk konserini icra edeceğini belirterek, Bu, ülkemizde bir kültür ve sanat festivali adına büyük bir kazanım olacak dedi.
    
     -Festival programı-
    
     Side Antik Tiyatroda 25 Ağustosta Schloss Schönbrunn Orkestrasının vereceği konserle başlayacak festival kapsamında, 28 Ağustosta Massimo Mercelli ve Luis Bacalov ikilisi, 30 Ağustosta Golden Trombon Orkestrası, 2 Eylülde Anvar Akbarov yönetimindeki Türksoy Oda Orkestrası, 5 Eylülde Antonio Pirolli yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 9 Eylülde ENBE Orkestrası, 13 Eylülde şef Tan Li Hua yönetimindeki Pekin Senfoni Orkestrası, 15 Eylülde Ege Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu, 18 Eylülde şef Cemii Can Deliorman yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, 21 Eylülde Dağıstan Halk Dansları Topluluğu Lezginka, 24 Eylülde Orhan Şallıel yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 27 Eylülde Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars, 30 Eylüldeki kapanış galasında da Krzysztof Penderecki yönetimindeki Side Festival Orkestrası konser ve gösteriler sunacak.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 12. Uluslararası Side Kültür Sanat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER