12.12.2012de buz pateni pistinde dünya evine

12.12.2012de buz pateni pistinde dünya evine girdiler -Adanada nikah tarihlerini 12.12.2012de alan 12 çift, bir alışveriş merkezinin organizasyonuyla buz pateni pistinde saat 12.12de kıyılan nikahla evlendi -Osmaniyenin Kadirli


OSMANİYE (A.A) - Adanada Yüreğir Belediyesi ile Optimum Alışveriş Merkezinin organizasyonunda nikah tarihlerini 12.12.12de alan 12 çift, saat 12.12de kıyılan nikahla dünya evine girdi.
     Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, alışveriş merkezindeki buz pateni pistinde düzenlenen törende, toplu nikahları Yüreğirde geleneksel hale getirdiklerini, ancak bu nikah töreninin tarih ve saat açısından da ayrı özellik taşıdığını belirtti.
     Önemli günlerde nikah taleplerinin daha yoğun olduğuna değinen Çelikcan, Bugün de saat 12.12de 12 çiftimizin nikahını kıymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Onları da böyle bir anlamlı günde hayatlarını birleştirdikleri için kutluyor, ömür boyu mutlu bir hayat sürmelerini temenni ediyorum diye konuştu.
     Daha sonra 12 çift, nikah pastasını kesip, hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Törenle hayatlarını birleştiren Rabia-Tahsin Önür çifti, aylar öncesinden bunun planlamasını yaptıklarını belirterek, Bu tarihte evlenmeyi çok istiyorduk. Aylar öncesinden bunun planlarını yaptık. Ömür boyu unutmayacağımız, çocuklarımıza da anlatacağımız bir tarihte değişik bir törenle nikahımızı kıymış olduk dedi.
     Mervegül-Mehmet Göktaş çifti ise çok heyecanlı olduklarını, bugünün çok özel olduğunu, kendilerine şans ve enerji getireceğine inandıklarını ifade etti.
     Yüreğir ilçesinde bugün için 43 kişinin randevu alarak, nikah kıydırmak istediği öğrenildi.
     Merkez Seyhan ilçesinde de 12.12.2012 tarihinde nikah kıydırmak isteyenler yoğunluğa neden oldu.
     Seyhan Belediyesi Evlendirme Memuru Ahmet Duran Köksoy, geçen yıl 11.11.11 tarihinde de yine yoğun nikah başvurusu yaşandığını, ancak bu yıl sayının daha da arttığını belirtti.
     Diğer günlerde ortalama 20 nikah kıydıklarına değinen Köksoy, Bu yıl 12.12.12 tarihinde 45 kişilik müracaat oldu. Yaklaşık 1,5 ay öncesinden bu tarih için randevular doldu. Nikah kıymaya saat 08.00de başladık, saat 23.00e kadar devam edeceğiz diye konuştu.
    
     -Kadirlide de çiftlerin tercihi bugün-
    
     Osmaniyenin Kadirli ilçesinde de evlenmek isteyen çiftler, bugünü tercih etti.
     Kadirli ilçesinde, günde ortalama 5 adet nikah kıyılırken, bu sayı 12.12.12 tarihi nedeniyle 4 kat artarak 20 oldu.
     Nagihan ve Mustafa Kekilli çifti, nikahlarını bu özel günde kıydırmak için günler öncesinden Kadirli Belediyesi Evlendirme Dairesine başvurduklarını belirttiler.
     Kekilli çifti, saat 12.12de nikahlarının gerçekleştiğini belirterek, bugünün kendilerine uğur getireceğine inandıklarını ve mutluluğu 12den vurduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar - Volkan Kaşık - Menderes Özat
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 12.12.2012de buz pateni pistinde dünya evine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER