124 kursiyere hijyen ve girişimcilik sertifikası

124 kursiyere hijyen ve girişimcilik sertifikası verildi


SİVAS (A.A) - Sivasta düzenlenen hijyen ve uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 124 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
     Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (SESOB) düzenlediği hijyen ile KOSGEBin düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimlerine 124 kursiyer katıldı.
     SESOB Başkanı Beşir Köksal, SESOB Konferans Salonundaki sertifika töreninde, hijyen ve uygulamalı girişimcilik eğitimlerine önem verdiklerini, teşkilat olarak Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile hijyen konusunda protokol yaptıklarını söyledi.
     Protokol neticesinde esnaf ve sanatkara hijyen eğitimi verdiklerini ifade eden Köksal, Genel Hijyen Eğitimi Belgesi sahibi olmayanlar iş yerlerinde çalışamayacaklar, çalıştıkları takdirde ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyideye çarptırılacaklar. Teşkilat olarak esnaflarımızın ceza almaması için bu eğitimleri veriyoruz. Ancak bu belgeyi almakla iş bitmiyor. Önemli olan hijyen kurallarına uymak, yapılması gereken şartları yerine getirmektir diye konuştu.
     KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay ise Sivas için yeni iş alanlarının açılmasını ümit ettiklerini belirtti. Çay, işbirliği ve güç birliği yapılarak, güçlü işletmelerin kurulmasını tavsiye etti.
     Konuşmaların ardından eğitimlere katılan 124 kursiyere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 124 kursiyere hijyen ve girişimcilik sertifikası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER