13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali -Festival kapsamında Amerikalı piyanist Tzimon Barto sahne aldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivalinde Amerikalı piyanist Tzimon Barto sanatseverler ile buluştu.
     New York Filarmoni, Chicago Senfoni ve Houston Senfoni gibi birçok uluslararası orkestra ile konserler veren Barto, gecede güçlü yorumu ve sahne performansı ile beğeni topladı. Konser sonrasında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Filiz, sanatçıyı tebrik ederek plaket verdi.
     Kuliste yaşanan güzel anlardan biri de Tzimon Bartonun hayranlarından olan Barış Soykamın, 10 sene önce aldığı CDyi sanatçıya imzalatmak için gelmesi oldu. Soykam, hayranı olduğu sanatçıyı Antalyada dinleyebilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Barto ise bunun kendisi için de hoş bir sürpriz olduğunu söyledi.
     Barto, konserine F. Lisztin Paganini Etütleri ile başladı. Ardından J. Brahmsın Paganini Çeşitlemeleri, 1. ve 2. Kitap Op.35 adlı eserini yorumladı. Konserin ikinci yarısında ise ünlü piyanist, 2012 Barto Ödüllü ve Süddeutsche Gazetesinin armoni ve ritm özgürlüğü olarak tanımladığı Kent Hollidayden Popol Vuhdan Büyülü Sözler adlı eseri çaldı.
     Sanatçının gecede seslendirdiği son parça ise F. Chopinin Andante Spianato ve Grande Polonaise Brillante, Mi bemol Majör, Op. 22 eseri oldu.
     Festivalin bir sonraki konuğu Brad Mehldau Trio olacak. Stanley Kubrickin efsane filmi Eyes Wide Shut gibi birçok film müziğinde de ismi sıkça görülen ünlü piyanist Brad Mehldauya, Larry Grenadier (bas) ve Jeff Ballard (vurmalılar) eşlik edecek.
     Caz konseri 2 Aralık Pazar günü saat 20.00de Antalya Kültür Merkezinde izlenebilecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER