Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Öztürk: -Gazze için savaş bitti diyebiliriz ancak ortada çok ciddi bir yıkım var. Yıkılan evlerin yeniden inşası ve yaraların sarılması için derneğimiz çalışmalarını sürdürüyor (Fotoğra


KAYSERİ (A.A) - Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Gazze için savaş bitti diyebiliriz ancak ortada çok ciddi bir yıkım var. Yıkılan evlerin yeniden inşası ve yaraların sarılması için derneğimiz çalışmalarını sürdürüyor dedi.
     Derneğin Kayseri şubesinin yeni binasının temel atma törenine katılan Öztürk, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
     Öztürk, dünyada savaşların ve afetlerin arkasının kesilmediğini belirterek, bütün yardım kuruluşlarının yoğun bir tempo içinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.
     Milletimizin desteğiyle bunların tamamına karınca kararınca yetişmeye çalışıyoruz diyen Öztürk, en son İsrailin saldırılarından büyük yara alan Filistinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını kaydetti.
     Savaştan önce de Filistinde derneğin çeşitli faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:
     Temel ihtiyaç maddeleri, gıda, temizlik malzemesi, çocuklar için mama, çocuk bezi gibi yardım malzemelerini yerinden alarak orada dağıtıyoruz. Bombaların tesiriyle evlerde çok büyük hasarlar var. Evlerin camları, çerçeveleri yıkılmış vaziyette. Onların tamiriyle ilgili bir çalışma başlattık. Gazze için savaş bitti diyebiliriz ancak ortada ciddi bir yıkım var. Yıkılan evlerin yeniden inşası ve yaraların sarılması için derneğimiz çalışmalarını sürdürüyor. Şu an güvenlik nedeniyle Filistin ve özellikle Gazzeye giriş çıkışlarda sıkıntılar yaşanıyor. Mısırdaki büyükelçiliğimizden her gün güvenlikle ilgili haberler alıyoruz. Şu an oradaki yerel dernekler üzerinden çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.
    
     -Suriyeden gelen mülteciler-
    
     Türkiyenin önemli gündem maddelerinden birinin de Suriye olduğuna dikkati çeken Öztürk, soğukların başlamasıyla mültecilerin ihtiyaçlarının arttığını söyledi.
     Suriyeden gelenlerin sayısının 120 bini aştığına dikkati çeken Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ciddi ihtiyaçlar var. Bu ihtiyaçlar için gerek Kiliste, Hatayda ve Kahramanmaraşta valiliklerle görüşerek onların belirlediği noktalarda yardımlarda bulunuyoruz. Türkiyenin dört bir yanından temin ettiğimiz yardım malzemelerini bu illerde dağıtıyoruz. Sınırın diğer yanında, gümrük diye ifade ettiğimiz yerde, ciddi bir mülteci yoğunluğu var. Valilik izniyle oralara sıcak yemek dağıtıyoruz, poliklinik hizmetleri veriyoruz. Suriye meselesi biraz daha uzayacak ve bize de daha çok iş düşecek gibi. İnşallah sona yaklaşılmıştır ancak sona yaklaşıldıkça mülteci sayısı artacak gibi görünüyor.
     Öztürk, derneğin Türkiye ve dünyada çok çeşitli yardımlarda bulunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
     Kimse Yok Mu olarak herhangi bir yerde bir afet ya da savaş yaşandığı zaman önceliğimiz insani yardımlarda bulunmak. İlk olarak bunları karşılıyoruz. Daha sonra da o ülkelere faydalı olma adına, o ülkelerin geleceğine katkı sağlamak için kalıcı projeler yapıyoruz. Somalide şu an bir kompleks inşaatı devam ediyor. İçinde okulu, hastanesi, yetimhanesi, aşevi var. Buna benzer Sudanda yine insani yardımlar yaptıktan sonra bir hastane yaptırdık. Şimdi de hayırseverlerin desteğiyle bir okul yapıldı ve eğitime başladı.
    
     Muhabir: Esma Aygün / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER