14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -AK Parti Samsun Milletvekili Demir: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını benimseyen hükümetimiz, insanımızın sağlığını, insanımıza hizmeti her şeyin üstünde tutmaya devam etmektedir


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını benimseyen hükümetin, insan sağlığını her şeyin üstünde tuttuğunu bildirdi.
     Demir, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiyede modern anlamda ilk tıp okulunun 14 Mart 1827de açıldığını, 1919 yılından bu yana da 14 Martın, Tıp Bayramı olarak kutlandığını belirtti.
     Tüm dünyada büyük önem kazanan sağlıklı yaşam hassasiyetine paralel olarak, tıp alanında da her gün önemli gelişmeler yaşandığına değinen Demir, şunları kaydetti:
     Devletimiz, sosyal devletin gereği olarak sağlık hizmetlerini temel bir insan hakkı olarak kabul etmiş ve bu düsturdan hareketle özellikle son yıllarda ülkemizde ve Samsunda sağlık alanında büyük atılımlar gerçekleştirmiş, vatandaşlarımız da bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmaya başlamışlardır. Çağdaşlaşmanın en önemli göstergelerinden biri, sağlıkta yeni düzenlemelere gitmek, aksayan ve sisteme uymayan birimleri uyumlu hale getirmektir. Hükümetin yaptığı düzenlemelerle artık herkes istediği sağlık kurumana giderek, istediği doktora muayene olabiliyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını benimseyen hükümetimiz, insanımızın sağlığını, insanımıza hizmeti her şeyin üstünde tutmaya devam etmektedir. Sağlıklı bireylerin yetişmesi için toplumun her kesimine büyük sorumluluk düşmektedir.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER